fbpx
Skip to main content
Devojčica

UMRLA U SNU: Devojčica preminula od pića koje je popularno u Srbiji (FOTO)

Foto: Facebook
Nije joj bilo spasa

Učenica (16) iz Velike Britanije, umrla je u snu nakon konzumiranja sajdera od jabuke koji spada u najjeftinije piće u državi. Megan Kreg-Vilkinson je prisustvovala zabavi gde je pila sajder od jabuke, od čega je par sati kasnije umrla. Megan je mrtvu u krevetu pronašla njena majka Džoana (38). Boca ovog pića od tri litara ima istu količinu alkohola kao i 22 čašice votke.

SKANDAL NA AERODROMU U FRANKFURTU: Policajka naterala ženu da izmuza mleko pred njom!

Devojka je pretrpela plućnu aspiraciju, odnosno umrla je od “suvog davljenja”, jer joj se želudac ispraznio u pluća. Majka je bila uz nju sve dok se nije uspavala, ali nesrećna žena nije znala da joj je ćerka popila toliku količinu alkohola. Sada upozorava druge roditelji na opasnost koja preti deci od preteranog opijanja.

  •  

  •  

  •  

- Hrabra Džoana, majka troje dece, sprema se da govori pred zastupnicima u parlamentu, kako bi ukinuli alkohol po ovako niskim cenama. Nikada nisam znala da je alkohol deci ovoliko na raspolaganju. Znam da je Megan bila kod svoje drugarice na kućnoj žurki. Ona tamo pije ali je bila u sigurnom orkuženju. Megan je popila pola boce sajdera od jabuke od tri litra u periodu od četiri do pet sati. Došla je kući pošle ponoći, jer joj je bilo loše. Ostala sam sa njom dok nije zaspala – ističe majka.

Sledećeg ujutra 1. januara 2014. godine, Džoana je otkrila da joj je ćerka preminula u snu. Smrt je konstatovao njen očuh, a majka je do poslednjeg momenta pokušala da je spasi. Bile su joj potrebne tri godine kako bi smogla snage da progovori o tragediji.  Činim to zbog Megan. Ako moja priča može da spasi samo jedan život, onda ću se boriti za to. Megan mi daje snagu da idem napred – dodaje majka.

Istraživanje je pokazalo da je ovo piće najjeftinije u Velikoj Britaniji. A jedna neprofitna organizacija, takođe je zabrinuta za uticaj koji ovakvo piće može da napravi na ulicama gradova. Zdravstvena alijansa za alkohol je takođe osudila što se ovakva pića prodaju po supermarketima i bez licenci. Svake godine ima skoro 23.000 smrtnih slučajeva i više od milion hospitalizacija vezane za alkoholizam širom Engleske.

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd