fbpx
Skip to main content
Moamer Gadafi

ŠESTA GODINA OD GADAFIJEVE SMRTI: Ostvaruju se najmračnija PREDVIĐANJA?!

Foto: Profimedia
Evo kako Libijci žive posle njega

Da se najmračnija predviđanja bivšeg lidera Libije Moamera Gadafija o razvoju događaja u toj severnoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama posle nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti obistinjuju izjavio je brat bivšeg libijskog predsednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.

Šest godina posle „arapskog proleća“ Libija je od najbogatijih zemalja u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade. Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova, nestankom električne energije.

Ratnik u Libiji
Foto: Profimedia

Zauzeti preraspodelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

- Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o pretnjama u regionu Bliskog istoka... Upozoravao je na to još osamdesetih godina, sve je to zabeleženo. I sada se, nažalost, sve što je predvideo tačno ispunjava – rekao je on.

(UZNEMIRUJUĆE) UBISTVO GADAFIJA: Poslednje reči vladara Libije ostaće upamćene!

- Ako je problem bio u odlasku Gadafija sa vlasti ili (bivšeg iračkog lidera) Sadama Huseina, kako su oni tvrdili, onda zašto se sve to besmisleno razaranje i ubijanje i dalje dešava - upitao se El Dam.

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd