fbpx
Skip to main content
Emili

POTRESNA ISPOVEST OCA ČIJU JE ĆERKU SVIREPO IZBOLA ŽENA IZ ALBANIJE: "Molio sam se da ostane sa mnom dok je umirala"

Foto: Manchester Court Police
Kada je Mark Džouns izveo svoju sedmogodišnju ćerkicu Emili u park niko nije mogao ni da zamislil kakav horor će doživeti.

On je za "Dejli mejl" ispričao svoju potresnu ispovest dok traje suđenje za ubistvo njegove ćerke.

Bio je mart, a Mark Džouns je gledao kako njegova ćerka vozi trotinet po parku. Emilina majka Sara je tog popodneva trčala u parku, a Mark i Emili planirali su da je gledaju kako trči pre nego što kupe sladoled.

VAKCINISAO SE I ŠEKSPIR: Dekica (81) drugi primio cepivo, svojim imenom privukao svetsku pažnju

VAKCINISAO SE I ŠEKSPIR: Dekica (81) drugi primio cepivo, svojim imenom privukao svetsku pažnju

DO SADA NEZABELEŽEN PROCENAT USPEHA: Vakcina protiv korona virusa efikasna do 97 odsto!

DO SADA NEZABELEŽEN PROCENAT USPEHA: Vakcina protiv korona virusa efikasna do 97 odsto!

HAOS U KRALJEVSKOJ PORODICI: Verna šefica osoblja kraljice Elizabete II podnela ostavku, razlog iznenadio sve

HAOS U KRALJEVSKOJ PORODICI: Verna šefica osoblja kraljice Elizabete II podnela ostavku, razlog iznenadio sve

- Sećam se da sam Emili rekao "Hajde, pokaži mi svoj najbrži krug", jer sam sam joj merio vreme dok se vozila sa jednog kraja parka na drugi. Onda sam rekao, "U redu, idemo da vidimo mamu, pa ćemo otići na sladoled." A ona je rekla "Da, sjajno." I to je bilo to - rekao je Mark u ekskluzivnom intervjuu za "Dejli mejl".

Ono što se dalje dogodilo transformisalo je tihi viktorijanski park u scenu gotovo nezamislivog užasa i zauvek srušilo život Marka i njegove porodice.

Emili je spazila Saru kako trči dnom brda i uzbuđeno rekla: "Tata, tata. Želim da idem kod mame!" Mark je odgovorio "Naravno" i ona je jurnula niz park.

Ali dok je Emili jurila prema Sari - dozivajući "Mama, Mama, Mama!" da joj privuče pažnju - usamljena figura koja je sedela na klupi skočila je i zgrabila je rukom oko vrata i presekla grlo zanatskim nožem.

Sara, koja je nosila slušalice, nije videla ni čula Emili i nastavila je da trči, nesvesna stravične scene koja se dešava u blizini. Mark, koji je bio udaljen 200 metara, u početku je mislio da je njegova ćerka pala sa trotineta i da joj osoba koji drži Emili pomaže da se podigne, sve dok žena u blizini nije povikala: "Izbodena je!".

Odjurio je do svoje teško ranjene ćerke, ali je njen psihotični napadač Emili već bacio na zemlju i pobegao. Mark je zagrlio Emili s leđa i vikao u pomoć.

- Potrčao sam za Emili. Bio sam apsolutno prestravljen. Jednostavno sam znao da je tako loše. Takve stvari se ne preživljavaju. Samo sam pomislio: "O moj Bože, izgubiću je, izgubiću je." Vikao sam: "Ostani sa mnom, Emili, ostani sa mnom. Ne ostavljaj me" - ispričao je on.

Emili je pokušavala da dođe do vazduha.

- Bilo je užasno. Ne bih želeo da iko vidi da se to desi njegovoj sopstvenoj ćerki. Povremeno se vraćam u taj dan. Trudim se da to ne radim. Ali samo mogu da se setim kako je pokušavala da diše. Pomislio sam, "Ovo se ne dešava. Ovo ne može da se desi Emili" - rekao je on.

Pozvao je telefonom Saru koja je i daje trčala u parku i nije bila svesna tragedije. Prolaznici su mu pomagali da zaustavi krvarenje na rani deteta.

Devojčica je hitno odvezena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa, umrla je posle pola sata.

Prošle nedelje, njen ubica, Albanka Eltiona Skana, paranoični šizofreničar, osuđena je za ubistvo iz nehata, zločin sa smanjenom odgovornošću. Tužioci su odustali od optužbe za ubistvo sedmog dana suđenja na sudu u Mančesteru.

Mark krivi osoblje ustanove za mentalno zdravlje za to što je opasno psihotičnoj ženi dopustilo da se nađe na slobodi i da ubije njegovu ćerku. Šokiran je što nije uloženo više napora da se proveri da li je uzimala antipsihotike i što je na njoj vršena procena samo jednom u tri meseca pre Emiline smrti.

- Znali su da ne uzima lekove, ali dozvolili su joj da ih uzima samovoljno. To je smešno raditi. Ona je bila tempirana bomba – rekao je on.

Za svoju nastradalu ćerkicu je rekao da je bila divno dete.

- Ljudi se uvek hvale svojom decom, ali iskreno nisam mogao da tražim bolju mladu osobu od Emili. Bila je neverovatna duša - tako topla, puna života, volela je sve, nikada se nije žalila, volela je da ide u školu. Imala je sjajan smisao za humor i bila je zaista zabavna. Brilijantan karakter za tako malu devojčicu - ispričao je on.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd