fbpx
Skip to main content
Bugari

Priznao ubistvo novinarke, ali ne i silovanje, a OVO nije jedino sumnjivo! KO JE PRAVI UBICA (FOTO)

Foto: Facebook
Imala samo 30 godina

Oko ubistva bugarske novinarke i voditeljke Viktorije Marinove i dalje postoje brojne nedoumice, uprkos tome što je osumnjičeni za ovaj zločin priznao ubistvo.

Za ubistvo i silovanje Marinove (30) je u Nemačkoj uhapšen Bugarin Severin Krasimirov (21), međutim mnoge stvari su još nejasne, tvrde bugarski novinari.

Krasimirov je priznao da ju je udario i ubio, ali je rekao da je nije silovao. Takođe on je rekao da nije imao nameru da je ubije i da je bio pijan.

Marinova je nedavno ugostila u svojoj emisiji dvojicu novinara koji su radili na istrazi potencijalne zloupotrebe fondova EU.

Poslednja emitovana priča govorila je o kompanijama koje su umešane u infrastrukturne projekte koje je finasirala EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Prema toj priči, između 30 i 40 odsto od ukupnog fonda koje su primile grupe tih kompanija, potrošeno je na korupciju i podmićivanja.

Atanas Čobanov, urednik bugarskog portala Bivol.bg, koji je takođe radio na ovoj priči, rekao je da je sledeći zadatak Marinove bio da poseti mesto u selu Hitrino na severoistoku Bugarske, gde se pojavilo više pitanja u vezi sa ugovorom o javnim nabavkama.

Da li je slučajnost što je ona ubijena baš nakon objavljivanja priče o korupciji?

Nakon što je objavljeno da je uhapšen osumnjičeni i da se radi o "spontanom ubistvu" nevezanom za njen novinarski rad, Čobanov je rekao da je vladina verzija događaja puna nedoslednosti.

- Pažljivo pregledamo činjenice i pronašli smo protivrečnosti po pitanju napadačevog profila i akcija, kako ih je policija objavila - rekao je on.

Čobanov je ukazao na to da je Krasimirov mnogo niži od Marinove i da ga je policija opisala kao "veoma pijanog", ali je on navodno snimljen bezbednosnim kamerama kako trči veoma brzo.

Za osumnjičenog je i rečeno da je "poneo odeću žrtve kući".

Čobanov je rekao i da su bugarske vlasti rekle i da se on neko vreme krio u žbunju i čekao žrtvu, ali su isto tako rekle i to da je reagovao spontano.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske nije želelo da da komentar.

Stručnjaci tvrde da bugarsko pravosuđe ima loš imidž.

- Bugarske vlasti imaju dugu istoriju podmetanja zločina nevinim ljudima - rekla je Radosveta Vasiljeva, stručnjak za pravo.

TRAGEDIJA KOD KARLOVCA: Kamion POKOSIO dečaka (10) na pešačkom! Maloj duši NIJE BILO SPASA! (VIDEO)

Ona je podsetila na to da je Bugarska bila komunistička zemlja.

- lako je naći ranjivu osobu pripisati joj krivicu, naročito kada postoji veliki pritisak u javnosti da se reši neki slučaj - rekla je ona.

Damir batalio fakultet, devojku, ceo život! Sve se promenio kada je na tiket stavio MEČ SRPSKOG TENISERA!

S druge strane postoje i oni koji upozoravaju na to da je njeno ubistvo prebrzo povezano sa njenim poslom, a da za to nema dokaza.

Danijel Kadik, koji je na čelu bugarskog ogranka Fondacije Fridrih Nojman, nevladine organizacije koja je povezana sa nemačkom strankom Slobodne demokrate, smatra da je ubistvo Marinove bacilo novo svetlo na unutrašnje poslovanje bugarske države i priznaje da slučaj izgleda sumnjivo.

- S obzirom na ozbiljne probleme Bugarske u vezi s slobodom štampe i demokratijom, razumljivo se postavlja pitanje da li bi ubistvo Marinove moglo biti povezano sa njenim novinarskim radom. Međutim, ono što smatram opasnim, jeste da su mnogi zapadni mediji već u potpunosti uvereni da zločin ima veze sa njenim psolom - rekao je on.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd