fbpx
Skip to main content
Dmitrij Medvedev

Rusija i Vijetnam utrostručuju trgovinsku razmenu do 2020. godine

Foto: Profimedia
Premijeri Vijetnama i Rusije dogovorili su se da gotovo utrostruče bilateralnu trgovinsku razmenu na deset milijardi dolara do 2020. godine sa prošlogodišnjih 3,55 milijardi dolara

Premijeri Vijetnama i Rusije dogovorili su se danas da gotovo utrostruče bilateralnu trgovinsku razmenu na deset milijardi dolara do 2020. godine sa prošlogodišnjih 3,55 milijardi dolara.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je, obraćajući se novinarima posle razgovora u Hanoju sa vijetnamskim kolegom Ngujenom Sjuan Pukom, rekao da će dve zemlje proširiti i saradnju u naftnoj i gasnoj industriji, kao i sektoru transporta, prenosi agencija AP.

Kako je NAJMLAĐI UBICA u Britaniji ubedio komisiju da ga uslovno oslobodi: "Život mi se POBOLJŠAO od kada sam ubio druga"

-Ukazali smo na to da su energetske kompanije iz Rusije i Vijetnama imale uspešnu saradnju i želimo da se ta saradnja i dalje nastavi kako bi bila još snažnija-, izjavio je Medvedev.

Rusija trenutno investira u više od sto projekata u Vijetnamu, ukupne vrednosti 990 miliona dolara, od čega najviše u istraživanje i eksploataciju nafte i gasa, prema podacima vijetnamskog Ministarstva spoljnih poslova.

Premijer Vijetnama je rekao da su i u sektoru odbrane i bezbednosti, kao i drugim oblastima, ostvareni pozitivni rezultati.

Policija izdala CRVENO UPOZORENJE: Ako primite poziv sa nepoznatog broja i čujete OVO PITANJE -NE ODGOVARAJTE

Dodao je da će dve zemlje biti u mogućnosti da još efikasnije sarađuju zahvaljujući trgovinskom sporazumu Vijetnama sa Evroazijskom ekonomskom unijom koji je stupio na snagu 2016. godine, i da će trgovinska razmena biti povećana na 10 milijardi dolara do 2020. godine.

Rusija je, kako navodi AP, glavni snabdevač Vijetnama oružjem.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-0 Beograd