fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

"NEMA SRCE, SAOSEĆANJE I SAVEST": Putin otkrio koga nikada ne bi podržao za predsednika

Foto: Reuters
Ruski predsednik je učestvovao na međunarodnoj onlajn-konferenciji "Sberbanke", pod nazivom "Veštačka inteligencija – glavna tehnologija 21. veka"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se nada da veštačka inteligencija neće moći da postane predsednik države, u svakom slučaju ne još, jer nema srce, saosećanje i savest.

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

ODJEKNULA SNAŽNA EKSPLOZIJA: Najmanje jedna osoba je poginula, ispituju se uzroci nesreće (FOTO)

ODJEKNULA SNAŽNA EKSPLOZIJA: Najmanje jedna osoba je poginula, ispituju se uzroci nesreće (FOTO)

SUDARILI SE AVION I AUTOMOBIL: Nesvakidašnja drama na auto-putu (VIDEO)

SUDARILI SE AVION I AUTOMOBIL: Nesvakidašnja drama na auto-putu (VIDEO)

Putin je učestvovao na međunarodnoj onlajn-konferenciji "Sberbanke" pod nazivom "Veštačka inteligencija – glavna tehnologija 21. veka". Tokom diskusije predsedniku virtuelna asistentkinja "Sberbanke" Afina je upitala Putina da li veštačka inteligencija može da postane predsednik države.

- Nadam se da ne, a sada ću reći i zašto. U svakom slučaju, zasad ne. Veštačka inteligencija – već u samom imenu vidite šta je prisutno. Reč "veštački", to jest nešto što nije pravo. Ništa veštačko, pa ni veštačka inteligencija nema srce, dušu, nema saosećanje i savest. Sve te komponente su izuzetno važne za ljude kojima građani dodeljuju posebna ovlašćenja u donošenju i realizaciji odluka u korist zemlje - odgovorio je Putin.

Vladimir Putin
Foto: Reuters

On je dodao da se ponekad moraju doneti i ne sasvim racionalne odluke, ali ih treba doneti polazeći od istorije, kulture, težnji i očekivanja građana zemlje.

- Te odluke u socijalnoj sferi ponekad se čine neracionalnim, recimo u oblasti penzijskog osiguranja, u oblasti zdravstva, u drugim sferama. Ali za predsednika-čoveka one se čine razumnim, jer on donosi odluke koje nisu u interesu mašina, nego u interesu ljudi - objasnio je Putin.

On je dodao da, bez obzira na sve, veštačka inteligencija može biti pomoćnik, pa čak i učitelj svakom čoveku, uključujući i lidera države.

- Uloga i značaj veštačke inteligencije u državnoj upravi sigurno će se povećavati - ocenio je ruski predsednik.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd