fbpx
Skip to main content
Ukleta kuća

NAJMRAČNIJE MESTO NA INTERNETU: Priče koje su ŠOKIRALE ljude na društvenim mrežama (VIDEO)

Foto: Profimedia
Ne čitajte ovo kasno u noć

Jezive legende ne dolaze samo iz knjiga već i sa interneta. Ovo su pet najstrašnijih urbanih internet legenda za koje možemo samo da se nadamo da nisu istinite.

5. "1999"​

Ovo je jedna od najrealističnijih urbanih legendi na internetu. Priča počinje sa Kanadskim blogerom Eliotom i internet serijom koju je gledao 1999. godine. Priseća se da je serija bila jako jeziva i da mu je stvarala neprijatan osećaj kada bi je gledao. 

Kada je počeo da vodi istragu o seriji shvatio je da je ovo najverovatnije delo lokalnog predatora. Kasnije je saznao da čovek koji vodi taj kanal je pravio tu seriju da bi mamio malu decu u njegovu kuću. Decu koju bi uspeo da primami žrtvovao bi đavolu. Eliot je primetio da je čovek mučio decu samo kada bi obukao kostim medveda, nazivajući sebe "Gospodin Medved".

Nije bilo mnogo epizoda, ali one koje je Eliot zapamtio su bile "Bubi" i "Igranje sa makazama". "Bubi" je bila očigledno nisko-budžetna epizoda, gde su ljudske ruke predstavljale karaktere. Jako je nepodnošljivo za gledanje, ako ne i bolesno.

U epizodi "Igranje sa makazama" saznaje se da je Bubi zapravo karakter. U toj epizodi postoje dva karaktera, koja su takođe ljudske ruke. Bubi je bio veća ruka koja je držala makaze, dok je u pozadini bila manja, dečija ruka kao sporedan karakter. Epizoda počinje sa Bubijem kako se igra sa makazama, da bi odjednom počeo da nabada manju ruku, tačnije drugog karaktera, dok mu nije odsekao sve prste, ili udove. U pozadini se mogao čuti dečiji vrisak i epizoda se nije završila dok sto nije bio pun krvi.

"Volim da ubijam ljude, zato što je čovek najopasnija životinja na svetu": Ove ljude povezuje JEDAN MRAČNI nagon

Ostatak epizoda su suviše žestoke da bi se o njima pisalo ovde. Na kraju, policija je intervenisala i zatvorila sadistički TV kanal i niko nikad više nije čuo za "Gospodin Medveda".

4. "Rejk"

Misteriozni klipovi su početkom 2003. godine počeli da se pojavljuju na internetu. Nisu dugo trajali, svi su bili mračni, ali bi se na svakom videla ista stvar. Visoko sivo stvorenje sa iskrivljenim udovima. Nešto kao iz noćne more.

Kada su i mediji počeli da se interesuju za ovu priču, svi klipovi koji su stavljeni na internet su misteriozno nestali. Svaki akaunt koji ih je postavio je bio izbrisan i nije mogao da se vrati.

Kada su ozbiljni istražitelji počeli da se interesuju za slučaj, 2006. godine su uspeli da pronađu mnoštvo dokaza o stvorenju. Neki dokazi su bili toliko stari da su došli iz 12. veka. Ali dokaz koji se najviše isticao je akaunt jedne žene koji je napravljen iste godine kada je i ova jeziva priča započela svoju slavu. Na njenom akauntu je bila napisana sledeća priča:

Jedne večeri se u sred noći probudila žena, slučajno probudivši i muža jer joj nije bilo dobro. Kada je muž otvorio oči imao je prestravljen pogled na licu. Skočio je ka svojoj ženi da je zaštiti od stvorenja koje je sedelo na ivici njihovog kreveta, okrenuto leđima. Rekli su da je stvorenje izgledalo kao bezdlaki pas.

Tinejdžer (19) UPUCAO majku dok je spavala, a razlog stravičnog zločina će vas ŠOKIRATI (FOTO)

Stvorenje se približilo mužu i gledalo ga pravo u oči, bar deset minuta. Zatim se sklupčalo i iznenada skočilo u pravcu dečijih soba. Roditelji, prestravljeni za život svoje dece, potrčali su za stvorenjem, ali su ušli u sobu previše kasno. Kada su ušli u sobu devojčice ona je već bila na podu, dok je stvorenje bio iza nje. Njene poslednje reči su bile: "Njegovo ime je Rejk". Stvorenje je istog trenutka nestalo i niko ga više nikada nije video.

3. "Gde samo loša deca idu"

Jedan fotograf iz Libana je odlučio da sazna malo više o dečijoj seriji koju je gledao kada je bio mali. Ta serija je imala jezive priče i dobre taktike plašenja "loše dece". Svaka epizoda se okretala oko jedne te iste ideologije, kao što je "samo loša deca idu kasno u krevet", ili "samo loša deca kradu hranu iz frižidera".

Međutim, fotograf se setio da je poslednji kadar svake epizode bio apsolutno isti. Na kraju svake epizode kamera bi polako zumirala na neka stara i jeziva vrata iz kojih bi se čuli dečiji vrisci. Vrištanje bi bilo sve glasnije dok na kraju ne bi iskočio tekst, na kome na arapskom pisalo: "Tamo idu samo loša deca" i to bi bio kraj svake epizode.

Nekoliko godina kasnije fotograf je uspeo da pronađe stari studio gde se serija snimala. Iako je mesto izgledalo kao da je napušteno, ceo set je i dalje bio tu, sve je bilo skoro isto kao i u emisiji. Malo se uplašio kada je ugledao ona ista jeziva vrata, pored njih je primetio ulaz u malu sobu koja je bila prekrivena tragovima krvi, izmeta i kostiju. Ali od svega najviše ga je uplašio mikrofon koji je bio u kavezu, dok je visio u sred sobe. Vi to shvatite kako hoćete.

2. "Ključna rupa"

Ova internet legenda počinje sa čovekom koji odlazi u hotel i uzima sobu. Žena koja je radila na recepciji ga je upozorila da pored njegove sobe postoje vrata bez broja i da nikako ne sme da ulazi unutra. Ne sme čak ni da pogleda šta je unutra. Muškarac nije previše razmišljao o tome, bio je jako umoran tako da je pravo otišao u svoju sobu da spava.

Već druge večeri ga je savladala radoznalost i izašao je da vidi o čemu se radi. Kada je pokušao da obrne kvaku shvatio je da su vrata zaključana. Zaista ga je zanimalo šta se nalazi u sobi tako da je pokušao da proviri kroz ključnu rupu. Video je da je ta soba jedna obična hotelska soba, ista kao i njegova. Ali u jednom uglu sobe ugledao je ženu. Jako bledu ženu koja je držala glavu naslonjenu na zid. Bila mu je okrenuta leđima i nije uspeo da joj vidi lice. Zbunjen, čovek se vratio u svoju sobu.

Trećeg dana čovek je želeo još jednom da pokuša da proviri u zaključanu sobu. Spustio se i opet provirio kroz ključnu rupu, ali ovog puta nije video nikakvu ženu. Sve je bilo crveno. To je sve što je video. Tamnu, tamnu nijansu crvene koja se prostirala na sve strane. 

HOROR u hotelu: Telo devojke (19) pronađeno u zamrzivaču, osoblje zateklo UŽASAN PRIZOR

Odlučio je da se spusti do lobija i pita ženu na recepciji o čemu se radi. Ona mu je ispričala priču. Pre nekoliko godina jedan bračni par je boravio u toj sobi. Nastala je svađa i muž je ubio ženu. I od tada, duh te žene je ostao u sobi i izgleda kao da nikad neće otići. Rekla mu je da je sve na ženi jako bledo, skoro belo. Osim njenih očiju. Koje su tamno, tamno crvene.

1. "Statua Anđela"

Jedne večeri bračni par je odlučio da nakon dugo vremena izađe u provod. Pozvali su svoju regularnu bebisiterku da se brine o deci. Bračni par je otišao, a deca su već uveliko bila u krevetu, tako da je bebisiterka odlučila da ubije malo vremena gledajući televiziju. Međutim, jedini televizor u kući je bio u spavaćoj sobi bračnog para. Ona je odlučila da ih pozove na telefon i pita da li bi bilo u redu da serije gleda u njihovoj sobi.

Oni su se složili, ali bebisiterka je onda pitala da li bi mogla da prekrije statuu anđela koja se nalazila u njihovoj sobi, jer joj je stvarala anksioznost. Kada je muž to čuo nije bio siguran kako da odgovori, ali je ipak bebisiterki rekao da uzme decu, izađe iz kuće i pozove policiju, jer oni nisu posedovali statuu anđela.

Kada je policija stigla bebisiterka i deca su bili u bazenu, mrtvi u lokvi krvi. A statuu anđela niko nikada nije uspeo da pronađe.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd