Utorak 19. mar 2024.
Donald Tramp

Tramp pomilovao DVE ĆURKE, pa im poručio: Čuvajte se demokrata (VIDEO)

Foto: Reuters
Predsednik SAD Donald Tramp obavio je tradicionalnu godišnju ceremoniju kojom je pomilovao par ćurki u Beloj kući, a uoči američkog praznika Dana zahvalnosti.

AP prenosi da je Tramp u šali upozorio ćurke, čija su imena Grašak i Šargarepa, da će, uprkos tome što ih je on predsedničkim ukazom spasao da ne završe na prazničnoj trpezi, možda ipak morati da odgovaraju demokratama. 

TRAMP OTVORENO O UBISTVU NOVINARA: Veoma moguće da je princ Bin Salman znao za ubistvo

Kako je u šali rekao, oni će od januara imati većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, a već su, dodao je, obećali da će istražiti sve njegove odluke i poslovne aranžmane.

PIJANI RUS se čuknuo, a onda izašao da se obračuna: ISTUKLI ga Duško Dugouško, Miki Maus, Sunđer Bob i Pera Kojot Genije (URNEBESNI VIDEO)

Bela kuća je putem interneta organizovala takmičenje "navijača" dve ćurke kako bi se utvrdilo koja će biti pomilovana, a Tramp je najpre objavio da je "srećna ptica" Grašak, da bi potom odlučio da ih obe pomiluje.

AP podseća da je još predsednik SAD Džordž Buš Stariji uveo tradiciju godišnjeg pomilovanja ćurki i to 1989. kada je poštedeo život jednoj ćurki koja je bila teška oko 23 kilograma.

Tramp će Dan zahvalnosti provesti sa porodicom na njegovom imanju na Floridi.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd