Eksplozija u Bejrutu

UN IZDAO SAOPŠTENJE! Hitna procena situacije i slanje pomoći u Liban

Foto: Profimedia
Ova humanitarna organizacija danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da će eksplozija "pogoršati sumornu ekonomsku situaciju i snabdevenost osnovnim životnim namirnicama".

Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija pokrenuo je hitnu procenu situacije u Libanu kako bi u što kraćem roku obezbedio humanitarnu pomoć "za sve koji su preko noći ostali bez krova nad glavom, ili su izgubili svoje najbliže, ili su ranjeni, ili im je iz bilo kog razloga potrebna pomoć u ovim teškim vremenima".

Ova humanitarna organizacija danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da će eksplozija "pogoršati sumornu ekonomsku situaciju i snabdevenost osnovnim životnim namirnicama", podsetivši da je panedmija korona virusa dodatno produbila ekonomsku krizu u Libanu, prenosi Rojters.

Takođe, u saopštenju je izražena strepnja da će kolaps luke u Bejrutu prouzrokovati "porast cena prehrambenih proizvoda, iznad kupovne moći mnogih Libanaca", navodeći da je u nedavnom istraživanju Svetskog programa za hranu UN otkriveno da 50 odsto Libanaca strepi da neće imati dovoljno hrane.

Vlasti u Libanu kategorički odbacile spekulacije o subverziji

PAKAO U DENVERU: Vatra progutala zgradu i ugljenisala pet osoba, među njima i bebu!  (FOTO/VIDEO)

OSTALA SAMO RUPA! SATELITSKI SNIMCI POKAZUJU RAZMERE KATASTROFE U BEJRUTU: Od siline udara prevrnuo se kruzer (VIDEO)

Američki zvaničnici rekli šta misle o JEZIVOJ EKSPLOZIJI u Bejrutu, a OVO su generali saopštili Trampu

"NIKAD SE NISAM MOLILA, ALI TADA JESAM, MISLILA SAM DA ĆU UMRETI": Potresna ispovest žene iz Bejruta o eksploziji

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD svet

SD kosovo