Utorak 19. mar 2024.
Eksplozija mine u Kalbadžaru

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) EKSPLODIRALA MINA NA PUTU: Poginuli azerbejdžanski novinari, eho rata još uvek tutnji u Karabahu

Foto: Youtube/Printscreen/ AZTV
Sukobi su prestali, ali se još uvek gine

Četvrtog juna je privatni medij u Azerbejdžanu, novinska agencija "Trend" izvestila da su tri osobe poginule, a četiri osobe ranjene usled eksplozije mina u azerbejdžanskom okrugu Kalbadžar.

AKCIJA GRADA I MOZZARTA – OAZA ČISTOG VAZDUHA U CENTRU BEOGRADA!

AKCIJA GRADA I MOZZARTA – OAZA ČISTOG VAZDUHA U CENTRU BEOGRADA!

AZERBEJDŽAN PODRŽAO INICIJATIVU MOSKVE: Ovako će rešiti problem na granici sa Jermenijom

AZERBEJDŽAN PODRŽAO INICIJATIVU MOSKVE: Ovako će rešiti problem na granici sa Jermenijom

AZERBEJDŽANSKE TRUPE JOŠ UVEK NA TERITORIJI JERMENIJE: Jerevan obavestio Rusiju o svemu šta se dešava

AZERBEJDŽANSKE TRUPE JOŠ UVEK NA TERITORIJI JERMENIJE: Jerevan obavestio Rusiju o svemu šta se dešava

Prema zajedničkoj izjavi azerbejdžanskog Generalnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, automobil sa zaposlenima na TV kanalima i u novinskim agencijama poslatim u okrug Kalbadžar radi izvršavanja službenih dužnosti naleteo je na minu u pravcu sela Susuzlug okruga Kalbadžar. Dvoje azerbejdžanskih novinara i lokalni zvaničnik su poginuli.

- Kao rezultat eksplozije mine, snimatelj AzTV-a Siradž Abišov i dopisnik novinske agencije AzerTAj Maharam Ibrahimov ubijeni su u obavljanju svoje dužnosti. Izražavamo saučešće porodicama žrtava  - javila je azerbejdžanska državna televizija AzTV. Ubijeni zvaničnik izvršnih vlasti Kalbadžara identifikovan je kao Arif Alijev.

Prema uslovima sporazuma kojim je okončan Drugi karabaški rat 2020. godine, veći deo okruga je prešao pod azerbejdžansku kontrolu. Međutim, sporovi oko granične linije se nastavljaju. O vojnim provokacijama redovno izveštavaju i Jermenija i Azerbejdžan.

Upozoravamo da je video snimak uznemirujuć! Pogledajte OVDE.

Dana 31. maja Ministarstvo odbrane Azerbejdžana obavestilo je javnost o presretanju UAV-a jermenskih oružanih snaga u istom pograničnom regionu Kalbadžar. Presretanje drona dogodilo se nekoliko dana nakon što su azerbejdžanske trupe u provinciji Kalbadžar zarobile šestoricu jermenskih vojnika.

Pre toga, azerbejdžanske snage prešle su granicu u provinciji Sjunik, tvrdeći da jezero Sev koje je bilo podeljeno između Jermenije i Azerbejdžana pripada njihovoj zemlji. Tenzije su nedavno porasle u pograničnim regionima Nagorno-Karabaha, a žrtve su prijavljene i kao rezultat nesreća i vojnih provokacija.

Više o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd