Skip to main content
Donald Tramp

VELIKI POVRATAK DONALDA TRAMPA? Izjava bivšeg američkog predsednika zapalila celu Ameriku

Foto: Reuters
Neće tako lako odustati

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da će odluku o mogućoj predsedničkoj kandidaturi na izborima 2024. doneti pošto se završe kongresni izbori sledeće godine.

Carlos Encinas: Prilike su kao trka konja, iskoristite svoju na Univerzumu!

Carlos Encinas: Prilike su kao trka konja, iskoristite svoju na Univerzumu!

TLO NE MIRUJE: Novi jak zemljotres pogodio Grčku (FOTO)

TLO NE MIRUJE: Novi jak zemljotres pogodio Grčku (FOTO)

LEKARI NASAMARILI ANTIVAKSERE: Primili mito, ali su im umesto vode dali pravu vakcinu

LEKARI NASAMARILI ANTIVAKSERE: Primili mito, ali su im umesto vode dali pravu vakcinu

Otkako je napustio mesto predsednika u januaru 2020. godine, Donald Tramp je aktivan u političkom životu, organizuje mitinge, podržava republikanske kandidate za guvernere i redovno spominje mogućnost da se kandiduje za predsednika 2024, ali još nije definitivno saopštio odluku da li će se upustiti u izbornu trku za Belu kuću.

Tramp je u intervjuu za "Foks njuz" rekao da "sigurno razmišlja o tome".

- Mislim da će mnogo ljudi biti srećno zbog moje odluke, i najverovatnije ću je saopštiti posle izbora 2022. godine - rekao je Tramp i dodao da je to "adekvatan termin".

- Mnogo sjajnih ljudi, koji razmišljaju o kandidaturi, čeka na moju odluku, jer se neće kandidovati ako ja to učinim - dodao je bivši američki predsednik.

On je objasnio da su mnogi njegovi potencijalni rivali za kandidaturu unutar Republikanske partije "veoma ugledni", ali, kako je dodao, "većina njih je rekla da se neće kandidovati ako se ja kandidujem".

Kada je u pitanju mogući kandidat za potpredsednika, koji bi se zajedno sa njim kandidovao za izbore, Tramp je rekao da "Republikanska partija ima mnogo sjajnih ljudi".

Na pitanje da li bi mogao da bude guverner Floride Ron Desantis, Tramp je odgovorio: "On je dobar čovek, ali mi imamo mnogo dobrih ljudi".

Kada je u pitanju da Trampov potpredsednički kandidat bude bivša ambasadorka u UN Niki Hejli, bivši predsednik je rekao da ona "povremeno skrene s puta, a onda se vrati, što je lepo".

- Ona je rekla da se ne bi kandidovala za predsednika ako se ja kandidujem, što je dobar znak poštovanja. Bio sam veoma dobar prema njoj, mislim da je uradila odličan posao u Ujedinjenim nacijama - istakao je Tramp.

Podvukao je da je rano govoriti o tome i ponovio da "Republikanska partija ima mnogo sjajnih ljudi".

Tramp je i ranije govorio o mogućnosti predsedničke kandidature, pa je tako u septembru takođe za Foks njuz rekao kako "ne vidi drugu opciju, osim da se on kandiduje".

U prilog toj mogućnosti govore i poslednje ankete, prema kojima popularnost američkog predsednika Džoa Bajdena pada, dok republikanci veruju da su ima šanse velike da pobede na predsedničkim izborima ako Tramp bude kandidat.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd