Skip to main content
Miloš Vučević

Gradonačelnik Vučević se sastao sa ambasadorkom Kine

Foto: Grad Novi Sad
Ambasadorka Čen je istakla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja u Evropi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo. Gradonačelnik joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a ona je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu.

Miloš Vučević
Foto: Grad Novi Sad

Sagovornici su se osvrnuli na više nego dobre odnose Srbije i Kine, koji su možda na najvišem nivou u istoriji, a kako su ocenili, za to je umnogome zaslužna odlična saradnja predsednika dve zemlje, Aleksandra Vučića i Si Đi Pinga. 

Gradonačelnik Vučević je predstavljajući potencijale Grada Novog Sada izrazio otvorenost lokalne samouprave prema kineskim investicijama, naglasivši da bi to bio samo logičan nastavak već plodonosne ekonomske saradnje dveju zemalja.

Miloš Vučević
Foto: Grad Novi Sad

Ambasadorka Čen je istakla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja u Evropi, da bilateralni odnosi brzo napreduju, a s obziorm na duboke prijateljske veze, sagovornici su se složili da postoji mogućnost za realizaciju projekata na području Novog Sada, posebno u oblastima kulture, obrazovanja, turizma i razvoja infrastrukture. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd