fbpx
Skip to main content
pas

Umesto kazne - pomaganje životinjama: Zrenjaninski maloletni počinioci krivčnih dela dobili sasvim drugu šansu

Foto: Shutterstock
Zrenjaninski maloletni počinioci krivičnih dela umesto kazne pomagaće životinjama

Udruženje ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji koji predviđa uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere.

Kako piše portal Zrenjaninski.com, maloletnici će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.

Kako su ocenili u udruženju "Zelene šape", ta vaspitna mera treba da utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, kao i na vaspitavanje i pravilan razvoj ličnost, kako bi se obezbedilo njihovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu.

- Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza - objašnjavaju u udruženju "Zelene šape".

Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima, za dobrobit životinja i prirode.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd