fbpx
Skip to main content
Đorđe Milćević

Milićević: Olakšaćemo privrednicima poslovanje

Foto: Printscreen/youtube/Pokrainska vlada
Najvažniji prioritet u programu Pokrajinske vlade upravo je brži ekonomski razvoj naveo je Đorđe Milićević

Potpredsednik Pokrajinske vlade  Ðorđe Milićević izjavio je danas da će Pokrajinska vlada, u okviru saradnje svih nivoa vlasti i u skladu sa svojim nadležnostima činiti sve da olakša privrednicima poslovanje i da stvara uslove za dalji razvoj.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao Uskrs

Od Fijakerijade do Haiku festivala: Najpoznatije manifestacije u Odžacima

Milićević je danas posetio Odžake, gde je na okruglom stolu pod nazivom "Razvoj, potencijali i problemi privrede u opštini Odžaci“, razgovarao sa privrednicima odžačke opštine o njihovoj ulozi u razvoju privrede na lokalu, kao i o trenutnim prilikama i problemima sa kojima se suočavaju. 

- Ovo je prilika i da mi iz Pokrajinske vlade predstavimo mere za subvencije za podsticaj svih vidova privredne delatnosti. U 2017. godini u pokrajinskom budžetu su predviđene značajne mere za podsticaj poljoprivrede, privrede, i oblasti turizma i usluga - rekao je potrpredsednik Pokrajinske vlade uoči okruglog stola novinarima.

Milićevićević je podsetio na to da je najvažniji prioritet u programu Pokrajinske vlade upravo brži ekonomski razvoj i kao najznačajniju vest za sve privrednike naveo formiranje Razvojne agencije Vojvodine.

Cilj ove Agencije je direktno subvencionisanje novih proizvodnih pogona i otvaranje novih radnih mesta bespovratnim sredstvima, uz vrlo jasne kriterijume za dodelu ovih sredstava, kao i kroz vrlo jasno definisane instrumente obezbeđenja od strane privrede za povlačenje ovih podsticajnih sredstava, dodao je on. 

Evropski biciklisti na putu od zapada ka istoku MORAJU da prođu kroz Odžake, evo i ZAŠTO

Ðorđe Milićević
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, najbolji rezultati se postižu ukoliko se radi zajednički, punom saradnjom privrednika i predstavnika lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, a brži ekonomski razvoj, ravnomeran regionalni razvoj i smanjivanje razlika između razvijenih i manje razvijenih naselja je zajednički cilj, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. 

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić rekao je na okruglom stolu da je sekretarijat koji vodi u dnevnoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama u Pokrajini, kao i da su informisanost o institucionalnim kapacitetima i priprema projekata za konkurisanje kod evropskih fondova ključne aktivnosti na kojima ovaj sekretarijat u saradnji sa lokalnim samoupravama radi.

U razgovoru sa privrednicima, poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima kompanija koje posluju u Odžacima, učestvovale su i potpredsednica Skupštine APV Snežana Sedlar i predsednica Privremenog organa opštine Odžaci Latinka Vasiljević. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd