fbpx
Skip to main content
Otvaranje fontane u Subotici

Puštena u rad nova parterna fontana na rekonstruisanom Trgu slobode u Subotici

Foto: Promo
Vrednost investicije 123,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević pustili su u rad novu, modernu parternu fontanu na rekonstruisanom Trgu slobode. Ona je izgrađena na mestu nekadašnje Zelene fontane koja zbog velikog oticanja vode, skoro deceniju nije bila u funkciji. 

Radovi na realizaciji ovog projekta počeli su 5. februara 2020. godine, odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u roku. Ukupna vrednost investicije sa PDV-om iznosi 147,6 miliona dinara.

Fontana u Subotici
Fontana u Subotici
Foto: Promo

Uz konstataciju da je veliko zadovoljstvo danas biti na rekonstruisanom centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što su Subotičani dobili trg kakav zaslužuju i što Subotica, napokon, ima  izgled dostojan petog grada po veličini u Srbiji.

Fontana u Subotici
Fontana u Subotici
Foto: Promo

- Čim sam došao na čelo grada krajem juna 2016. godine, dogovorili smo se da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Trga slobode i izgradnje moderne parterne fontane na mestu nekadašnje Zelene fontane koja skoro deceniju nije bila u funkciji. Ispunili smo obećanje, Subotičani danas imaju trg kakav zaslužuju, a Subotica izgled dostojan petog po veličini grada u Srbiji. Ovaj projekat završen je na vreme, vrednost investicije je 123,5 miliona dinara i siguran sam da nastavljamo dalje sa razvojnom politikom grada. Sve projekte koje smo pokrenuli mi smo uglavnom i završili. Ono što nas u narednom periodu očekuje jeste i završetak akva parka sa spa centrom na Paliću - naglasio je Bogdan Laban.

Posle deset godina propadanja u centru grada konačno je uređen Trg slobode, istakao je Predrag Radivojević, i dodao da je izgrađena nova, moderna parterna fontana u čijem je centralnom delu, u pet  koncentričnih krugova, raspoređena 61 prskalica. 

Fontana u Subotici
Fontana u Subotici
Foto: Promo

- Po obodu najvećeg koncentričnog kruga imamo 16 ‘rainbow jet’ prskalicu sa glatkim mlazom. Imamo, takođe, i šest velikih žardinjera sa zelenilom, tri bazena sa mirnom vodom, parterno osvetljenje i osvetljenje bazena. Prelepo fontana izgleda noću. Takođe smo uredili i komunalnu i urbanu opremu, dakle 16 kandelabera, klupe. Ovaj prostor je praktično doživeo svoju regeneraciju i sve će to ponovo navesti Subotičane na okupljanje i druženje, baš na ovom trgu u strogom centru grada - rekao je Radivojević.

 

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
16 Beograd