Utorak 19. mar 2024.
Miloš Vučević

SJAJNA VEST: Počela izgradnja kanalizacije u Petrovdanskom naselju u Kaću (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad
Predviđeno je, prema ugovoru, da radovi traju 150 dana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije, kao i crpne stanice u Petrovdanskom naselju u Kaću.

- Rešavanjem problema atmosferske i fekalne kanalizacije u Kaću, kompletno naselje će biti opremljeno u pogledu vodosnabdevanja i kanalizacije, tako da možemo reći da je Kać jedno od komunalno najopremljenijih i nauređenijih prigradskih naselja. Ovo je pre svega postignuto zahvaljujući podršci žitelja Petrovdanskog naselja koji su nam pomogli da prikupimo svu neophodnu saglasnost i dozvole - rekao je Vučević i dodao:

I oni koji su nam verovali, i oni koji su sumnjali, svi su u tom procesu bili prijatelji i saradnici Grada u pripremanju ove investicije. Hvala Kaćanima i MZ "Kać" na svemu, jer da nije bilo njih, mi bismo mnogo teže ušli u ovu investiciju. Razumemo da su bili skeptični, jer su mnogi drugi dolazili,  slikali se, obećavali, godine su prolazile, a radova nije bilo. Sada je uloženo preko 87 miliona dinara iz budžeta preko Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, a planiramo da odmah potom radimo i priključke, asfalitiranje puteva i ulica, tako da će ovaj kraj biti na ponos svih žitelja Petrovdanskog naselja. Mi smo u Kać ulagali na i drugim područjima ove Mesne zajednice, tako da smo skoro 35 miliona dinara investirali u potpunu rekonstrukciju Ulice Delfe Ivanić, zatim u obnovu stare zgrade Osnovne škole "Đura Jakšić", a stižu nam i novi zahtevi. Dakle, ono što sledi jeste nadogradnja obdaništa, ulaganje u javnu rasvetu, asfaltiranje glavnog puta, rekonstrukcija zgrade Mesne zajednice i drugo - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Radovi na kanalizaciji su počeli 5. februara, planirana je izgradnja 1660 metara fekalne kanalizacione mreže, 1700 metara atmosferske kanalizacije, kao i jedna crpna stanica. Predviđeno je, prema ugovoru, da radovi traju 150 dana. Izvođač radova je "Bulevar Kompani", a ugovorena vrednost sa PDV-om iznosi 87 273 049 dinara.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd