Skip to main content
 • Read more Jelena Karleuša VIP

  JELENIN POSLEDNJI POTEZ! Rekla je da se NEĆE oglašavati, ali ipak uputila PORUKU koja SVE govori - NEVINA?!

 • Read more Aleksandar Vučić i Vladimir Putin Info

  Putin i Vučić postavljaju mozaik u Hramu Svetog Save

 • Read more Oliver Ivanović Info

  Beograd sproveo istragu i došao do PODATAKA O UBICI Olivera Ivanovića: Priština ODBILA SARADNJU!

 • Read more Dečaci Svet

  Sećate li se priče o tajlandskim dečacima zarobljenim u pećini? Ono što ste tada čitali bila je LAŽ, a tek sada je otkrivena ISTINA

 • Read more Jelena Karleuša VIP

  PROCUREO NOVI SNIMAK! Još jedan UDARAC - OPET GOLA JK?! Mazi se po telu, sada se vidi svaki DETALJ!

 • Read more Vojska Republike Srpske Region

  NOVI PUCNJI U HEROJE! Drske PLJAČKE grobova SRPSKIH JUNAKA kaljaju USPOMENU na JUNAŠTVO

 • Read more Železnik Hronika

  Epilog drame u Železniku: Muškarac otkrio zašto je TELO POKOJNE MAJKE držao tri godine u šupi (FOTO)

Vojvodina

Upoznajte turistički sadržaj opštine Opovo (VIDEO)

Foto: Vojvodina
Priobalje reke Tamiš sa svojim aluvijalnim šumama, poplavnim pašnjacima, ritovima, slatinama, ribnjacima i jezerima, uz minimalne antropogene uticaje svojim većim delom predstavlja očuvano autohtono prirodno okruženje

Opština Opovo se možda ne nalazi na mapama velikih turističkih turoperatera, ali ovaj deo Srednjeg Potamišja i te kako ima šta da ponudi. Kulturno - istorijski spomenici, brojne manifestacije, veliki potencijali eko i agro turizma, sadržaji aktivnog odmora, sportsko rekreativni tereni, ugostiteljstvo i kulinarstvo, predstavljaju raznovrsnu, ali pre svega kvalitetnu turističku ponudu.

Više pročitajte OVDE

Priobalje reke Tamiš sa svojim aluvijalnim šumama, poplavnim pašnjacima, ritovima, slatinama, ribnjacima i jezerima, uz minimalne antropogene uticaje svojim većim delom predstavlja očuvano autohtono prirodno okruženje. Tereni duž reke Tamiš od Sakula, preko Barande i Opova, do Sefkerina odlikuju se izuzetnim eko turističkičkim potencijalom kada su u pitanju sadržaji aktivnog odmora, sportskog ribolova i birdwatching-a.

Mreža isprepletanih šumskih staza, nasipa i poljskih puteva, bilo da vodi uz obalu reke, kroz polja suncokreta ili pored jezera i ribnjaka, predstavlja veoma popularne ture za ljubitelje pešačenja i biciklizma u prirodi. Ove godine je izgrađena namenska pešačko – biciklistička staza koja spaja Opovo i Barandu.

Meandrirajući tok reke Tamiš čije su obale kao veliki zeleni tunel „ograđene“ šumskim sastojinama vrbe i topole predstavljaju izvrsne terene za veslačke sportove kanu i kajak, kao i vožnju čamcima.

Izuzetno bogat biodiverzitet odlikuje ovaj deo Srednjeg Potamišja. Vodena staništa na teritoriji Opštine Opovo predstavljaju jedno od najznačajnijih vlažnih staništa u Srbiji. Posebno se ističe raznovrsnost barske vegetacije i bogatstvo ornitofaune koja se odlikuje sa preko 220 vrsta ptica. Na staništima u Barandi i Sakulama egzistira više velikih kolonija retkih i zaštićenih vrsta zbog čega je ovaj kraj jedna od omiljenih destinacija brojnih prirodnjaka, fotografa prirode i posmatrača ptica.

Ribolovačke terene uz reku Tamiš ne treba posebno predstavljati. U pitanju su reviri pogodni za sve ribolovačke discipline i okolinom koja pruža nezaboravnu avanturu u prirodi.

Sva naselja u opštini poseduju sportske terene pogodne za rekreaciju i bavljenje različitim sportskim disciplinama. U Opovu se nalazi veliki sportsko – rekreativni centar sa atletskom stazom, mini pič terenom sa veštačkom podlogom, košarkaškim, rukometnim i teniskim igralištem. Centar je opremljen električnom rasvetom tako da se sportske aktivnosti mogu obavljati i u noćnim časovima. Sva četiri naselja poseduju fudbalska, košarkaška i rukometna (mali fudbal) igrališta. Košarkaški tereni u Opovu i Sakulama presvučeni su tartanom, a još jedan mini pič teren sagrađen je u Barandi. U planu je izgradnja sportske hale.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd