Utorak 19. mar 2024.
Kikinda Split

VRATITE SE SA MEDALJAMA: Kikinda ispratila mlade sportiste u Split uz najlepše želje

Foto: kikinda.org.rs
Završnica "Sportskih igara mladih" je od 17. do 22. avgusta.

Zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić poželela je petočlanoj sportskoj ekipi uspešan nastup u Splitu. Najbolje tamičare nacionalnog izdanja "Sportskih igara mladih", od 17. do 22. avgusta očekuje završno takmičenje koje će okupiti sportiste iz Srbije, BiH i Hrvatske. 

Kikindu i našu državu predstavljaće Mia Gavranov, Matija Đurđev, Stefan Šibul, Ivana Mršić i Marijana Bilić:

- "Sportske igre mladih" u našoj zemlji podržali su Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ali i resorna ministarstva. Mia i Stefan boriće se na teniskim terenima. Od njih, ali i stonotenisera Ivane i Matije, kao i šahistkinje Marijane, očekujemo dobre rezultate. Želimo vam da se vratite iz Splita sa lepim uspomenama i medaljama. Sličan prijem priredili smo našoj sportskoj ekspediciji uoči odlaska na finale "Sportskih igara mladih" za Srbiju. Naš grad tada su reprezentovala 82 takmičara - rekla je Srdić.

Kikinda
Foto: kikinda.org.rs

Zamenica gradonačelnika je podsetila da je Kikinda bila domaćin ceremonije svečanog otvaranja za 2017. godinu:

- U Kikindi je startovao ovogodišnji ciklus "Sportskih igara mladih". Gradska uprava pomogla je ovo takmičenje, a imponuje nam što je Kikinda najbolje organizovala "Sporske igre mladih" - dodala je ona.

Jelena Krvopić, koordinatorka kikindskih "Sportskih igara mladih", zahvalila je lokalnoj samoupravi na pomoći prilikom organizovanja takmičenja, koje je okupilo više od 5.000 učenika osnovnih i srednjih škola:

- I prošle godine bio sam u Splitu. Cilj mi je da osvojim medalju - rekao je mladi stonoteniser Matija Đurđev.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd