fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

Vučević izabran za predsednika Saveta sajma turizma

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je na konstitutivnoj sednici Saveta sajma turizma, održanoj na Novosadskom sajmu, izabran za predsedavajućeg tog Saveta

Jubilarni 50. Sajam turizma biće održan od 5. do 7. oktobra ove godine, a među članovima Saveta Sajma turizma, pored predstavnika republičke, pokrajinske i gradske administracije, našli su se eminentni stručnjaci u oblasti turizma, kao i reprezenti institucija, fondova, strukovnih udruženja i organizacija, univerziteta, fakulteta i visokih škola.

Studentski parlament javno se ograđuje od takozvanih studentskih protesta

Stigle čestitke od predsednice Švajcarske! Vučiću, želim Vam uspeh na ovoj ISTAKNUTOJ POZICIJI

Vučević je rekao novinarima da je oko trideset uglednih stručnjaka, profesionalno orijentisanih na organizaciju sajamskih manifestacija, održalo operativno-tehnički sastanak sa veoma konkretnim ciljem i zaključcima.

- Povod za sednicu bio je da upravo oni pojedinci i organizacije koji su angažovani u oblasti turizma i privrede zajedno sa rukovodstvom Sajma osmisle obeležavanje velikog jubileja - pola veka postojanja Sajma turizma u Novom Sadu - rekao je Vučević.

Miloš Vučević
Foto: Srbija Danas

On je istakao da je Novosadski sajam učinio dobar potez time što se konsultovao sa stručnom javnošću, jer je zahvaljujući savetima stručnih ljudi iz različitih sektora, dobio predloge šta da radi i u pogledu daljeg organizovanja Sajma turizma.

- Ta novosadska manifestacija se nalazi na prekretnici i evidentno je da se kreće u pravcu koji joj garantuje novi kvalitet i svežinu. Grad je tu da pomogne i da zajedno sagledamo šta da unapredimo, a fokus mogu biti titule kojima smo se kao Grad ovenčali i postali Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, zatim festival „EXIT“ koji je svetski brend i Dunavska strategija - naglasio je Vučević.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da Novosadski sajam ove godine obeležava značajan jubilej - 50. rođendan sajamske manifestacije LORIST u okviru koje se održavaju sajmovi: lova, ribolova, sporta i turizma.

- Od 1967. godine Sajam turizma i sajmovi lova i ribolova su u neraskidivoj vezi na Novosadskom sajmu. Novi koncept ovih događaja, kreiran za petogodišnji period, od 2017. do 2021. godine, vođen je ciljem da se Novosadski sajam pozicionira kao organizator centralnog događaja u oblasti turizma za poslovnu publiku Dunavskog regiona, do 2021. godine - rekao je Cvetković.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd