fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević i Ana Hrustanović

VUČEVIĆ NA PRIJEMU KOD AMBASADORKE SRBIJE PRI EU: Ovaj je znak da ste sa nama, titula Novom Sadu mnogo znači!

Foto: Srbija Danas
Ambasador Republike Srbije pri EU Nj.E. gospođa Ana Hrustanović primila je delegaciju Grada Novog Sada koji je dobio prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, a koju je predvodio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Sve vreme sam bio spokojan, jer sam bio okružen divnim ljudima, članovima tima „Novi Sad 2021“ koji su suštinski izneli ovaj projekat, a moje je bilo da im pomognem da im niko ne smeta u kreiranju naše lepe i uspešne priče. Mi kao narod i kao država učimo da pobeđujemo, i zato je jučerašnji dan veoma značajan, jer to nije samo novosadska priča, već mnogo više. Zato nam i treba podrška, ne samo državne i pokrajinske administracije, već i šire. Svi zajedno smo pokazali da smo sposobni da u ni malo jednostavnim okolnostima, koje nisu zavisile samo od nas, pobedimo, čak i kada se činilo da je to nemoguće. Najbolji pokazatelj koliko je ovo važno su reakcije, odnosno na stotine čestitki koji sam dobio od ljudi iz Novog Sada i Srbije, koji su juče slavili ovu titulu i koja im mnogo znači. Ovaj prijem je znak da ste sa nama, a i dalje očekujemo vašu podšku – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad
Foto: Profimedia/ilustracija

Gradonačelnik se u ime Grada i celog tima Novi Sad 2021 zahvalio ambasadoru Ani Hrustanović, kao i ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Belgiji Vesni Arsić, šefu Misije Srbije pri NATO-u u Briselu Momiru Udovičkom, kao i Kancelariji Vojvodine u Briselu na nesebičnoj i otvorenoj podršci u prethodnom periodu, a ne samo u poslednja dva dana.

-Verujem da ste uvideli da smo uz vas i pokazali smo da smo tim. Stojimo vam na raspolaganju, kako bismo još intenzivnije sarađivali i u budućnosti, a posebno do 2021. godine, jer će promovisanje Novog Sada, Vojvodine i Srbije kroz ovako divan projekat biti svima nama na ponos - rekla je šef Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu Ana Hrustanović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd