fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

VUČEVIĆ NAJAVIO: Najkasnije do sutra privremena bolnica Sajam biće osposobljena za kovid bolesnike

Foto: Srbija Danas
Koncept Sajma neće raditi kako je to bilo letos, biće za srednje teške pacijente.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da je noć u glavnom gradu Vojvodine bila izuzetno teška kada je reč o epidemiji korona virusa.

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

U VOJVODINI SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH: U Novom Sadu za skoro stotinu porastao broj obolelih

U VOJVODINI SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH: U Novom Sadu za skoro stotinu porastao broj obolelih

"UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE JE NAJGLASNIJI ALARM" Vučević: "Ništa nije važnije od zdravlja ljudi"

"UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE JE NAJGLASNIJI ALARM" Vučević: "Ništa nije važnije od zdravlja ljudi"

- Imam osećaj da stalno ponavljam jedne te iste rečenice, ali nažalost tako je i ne mogu da kažem ništa dobro. Ne mogu da kažem ništa dobro u pogledu brojeva, pregleda broja novoinficiranih. Svakodnevno ima 400 do 500 novozaraženih, pa i do 550. Verovali ili ne, stiže nam na naplatu taj Crni petak, zaista sve je više zaraženih žena i to u životnom dobu od 15 do 50 godina - rekao je Vučević.

- Pre toga je verovatno bio Aranđelovdan... Nadam se da će mere dati rezulatate, sada sa ovim oštrijim merama gde će preko vikenda biti skoro sve zatvoreno. Ali mere mogu da daju rezultate samo ako ih se svi pridržavamo. Stanje u Novom Sadu je teško - rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju mera kako bi pokušali da sačuvaju ljudske živote i zdravlje građana.

- I od pokrajinskog sekretara za zdravstvo čuli smo da je situacija u celoj Vojvodini izuzetno teška i razumem zašto me je zvao sa zahtevom da se Novosadski sajam otvori kao privremena kovid bolnica. To nije pitanje samo Novog Sada nego i cele Vojvodine. U nekim gradovima u Vojvodini još je teža situacija nego u Novom Sadu. U Banatu je dosta složena situacija. Očigledno je da se iz velikih centara sada spušta ka manjim opštinama koje nisu bile za sada toliko ugrožene i zahvaćene - rekao je Vučević.

On je podvukao da je procena lekara da u Novom Sadu treba da se otvori privremena bolnica na Sajmu. Koncept Sajma neće raditi kako je to bilo letos, pacijenti sa lakšim oblicima ili bez simptoma, već za srednje teške pacijente.

- Sinoć je već postavljeno, trenutno 50 vojnika radi na opremanju i oko 50 volontera. Ne mogu da obećam do večeras, ali najkasnije do sutra ujutru privremena bolnica Sajam biće završena i predata Kliničkom centru na upravljanje. Ne možemo da organizujemo rad bolnice, ali što se tiče logistike obezbedićemo sve što je neophodno. Odluka kada će biti primljeni prvi pacijenti je na Kliničkom centru Vojvodine, da ubaci svu neophodnu opremu. Kapacitet te manje hale na Sajmu je 330 ležajeva - rekao je Vučević i dodao:

- Ne mogu da isključim mogućnost da će i sportska hala biti pretvorena u bolnicu. Nadam se i molim Boga da za tim neće biti potrebe. Sve je na ivici izdržljivosti. Da ne kažem da je sto vozača ispalo iz rada zbog kovida, oko sto vaspitačica je izolaciji.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd