Skip to main content
Nino

Bio musliman, pa PRAVOSLAVAC, pa OPET MUSLIMAN: Legendarni Nino Rešić je promenio DVA IMENA i veru, a sve zbog...

Foto: Youtube printscreen/DiskosOfficiall
Majstor

"Što mi noći nemaju svanuća", "Šta ću, mala, s tobom", "Usne vrele kao žar", "Divlja devojka", "Donesi divlje mirise", "Udahni duboko", "Sve si mi zabranila", "Zaćutale sve gitare", i tako dalje i tako dalje. Teško da postoji iko živ sa tolikim brojem hitova među folkerima u devedesetim godinama prošlog veka, ali nažalost, postoji jedan koji je pokojni - legendarni Amir Rešić Nino.

AMIDŽIĆ MOKAR I GO: Srbija u šoku nakon diskutabilnih fotografija voditelja! Oglasio se i ZAČEPIO USTA!

E sad, da li je Amir ili je Nikola, to je već zanimljiva priča.

Nino Rešić
Nino Rešić
Foto: Youtube printscreen/DiskosOfficiall

Naime, Nino je rođen u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić, bosanski musliman. Nakon završenog školovanja seli se u Srbiju, ali ne u prestonicu kako bi se pretpostavljalo, već je krenuo zaobilaznim putem, preko Kruševca. Tu upoznaje tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne veroispovesti.

VRELA SCENA Maline i Vukašina iz "Srećnih ljudi" se ne zaboravlja, a glumac je o ovome ćutao godinama - Bilo joj je MUČNO...

Nino
Nino Rešić
Foto: Youtube printscreen/DiskosOfficiall

Prilikom venčanja sa njom Nino je promenio svoje ime Amir u Nikola, a takođe se konvertovao iz islama u pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. veka. 

Međutim, nema sumnje da je pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja zapravo ljubav koju je osećao prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo - vratio i na islam i na ime Amir. To se zove čovek koji ide do kraja!

NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE RAZLOG: Evo zašto se zapravo mi Srbi LJUBIMO TRI PUTA!

Nino
Nino Rešić
Foto: Youtube printscreen/DiskosOfficiall

Svega tri godine kasnije je tragično i preminuo. Ipak njegove najbolje pesme su i danas popularne, a kao i u slučaju Ipčeta Ahmedovskog, kult Nina čini se sve više raste na ovim prostorima. Potpuno zasluženo.

"ČLAN BIBLIOTEKE!" Glogovac, Radmilović, De Niro su na snimanju SAMI IZMISLILI ove LEGENDARNE replike

 

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd