Skip to main content
eva-ras

TRAGIČNO PREMINULA: Ovo je JEDINA fotografija pokojne ćerke Eve Ras - Evo KAKO JE izgledala (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Prvi i poslednji put zajedno na slici.

Glumica Eva Ras doživela je veliku porodičnu tragediju od koje se nikad nije oporavila. Njoj je vrlo rano preminuo suprug, a ubrzo zatim preminula joj je i ćerka jedinica. Eva je sve porodične uspomene sakrila od sebe same, porodične fotografije se ne mogu videti kod nje u stanu a od tada uvek nosi samo crnu garderobu.

Eva ne voli da se seća tih teških trenutaka ali jednom prilikom je ispričala istinu o gubitku ćerke Krune čija smrt je i dalje misterija.

MRZI ME JER CEO ŽIVOT PATIM ZA MRTVOM ĆERKOM! Eva Ras prozvala Mirjanu Karanović - Kaže da TRUJEM narod...

MRZI ME JER CEO ŽIVOT PATIM ZA MRTVOM ĆERKOM! Eva Ras prozvala Mirjanu Karanović - Kaže da TRUJEM narod...

"JAKO SAM GA VOLELA!" Eva Ras SKRHANA smrću Laneta Gutovića - prisetila se kako je ZAVODIO u mladosti

"JAKO SAM GA VOLELA!" Eva Ras SKRHANA smrću Laneta Gutovića - prisetila se kako je ZAVODIO u mladosti

NIKADA GA NIJE PREBOLELA! Ovako je izgledao suprug Eve Ras, zbog kojeg 40 godina NOSI CRNINU! (FOTO)

NIKADA GA NIJE PREBOLELA! Ovako je izgledao suprug Eve Ras, zbog kojeg 40 godina NOSI CRNINU! (FOTO)

- Njena Kruna je bila odličan đak, studirala je filmsku režiju i dobila stipendiju Francuske, jer je već sa pet godina znala da govori njihov jezik. Kada su Gorana Paskaljevića pitali zna li nekog ko bi studirao filmsku režiju kao gost-student u Parizu, on se odmah setio Krune. Otputovala je ali se nikada više nije vratila.

- Goran je bio očajan kad je Kruna preminula u Parizu. To je bilo strašno. Taj dan je trebalo da idem na premijeru u Suboticu i čekala sam kola da dođu po mene. Zvoni interfon, ja kažem da ću odmah sići dole, a oni odgovore: "Ne, mi ćemo doći kod vas. Tri policajca su došla u moj stan i pitaju me da li je moja ćerka bila u Parizu, a ja kažem: "Pa ona je sada tamo", a oni meni kao iz topa: "Pa ona je umrla!" Tako sam ja saznala. I, naravno, oni ništa ne znaju o tome, nego su me poslali da idem u Ministarstvo spoljnih poslova da mi oni kažu. Ali ni tamo ništa nisu znali. Pa su mi portiri rekli, onako, da me uteše valjda: "Ako niko ništa ne zna, možda je vaša ćerka i živa." To me je nekako držalo u nadi da zaista jeste - rekla je glumica.

eva-ras
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Na kraju su mi u policiji u Ljermontovoj rekli da je umrla, posle tri dana. Bio je to 3. jul 1993. Jedva sam uspela, uz pomoć ministra spoljnih poslova i još nekih ljudi, da deportujem Krunino telo i da je ovde sahranimo. Uz kovčeg smo dobili i nalaz obdukcije, francuska policija ništa nije otkrila i zapisali su da je umrla prirodnom smrću. Ja sam kasnije pričala nekim mojim kumovima da se ona tamo u Parizu možda upetljala u neke mračne stvari, politiku, i da je zato francuska policija napisala onako u izveštaju. Onda mi je moj kum Milenko Vučetić, pisac, rekao da pričam radnju kao iz filma "Nikita" i da to nema veze sa realnošću. Ne znam, tako je Bog hteo - ispričala je neutešna glumica, kojoj je Kruna ostavila zauvek ožiljak na srcu.

Eva je bila u braku sa Radomirom Stevićem Rasom, a posle šest godina braka dobili su ćerku kojoj su dali ime Kruna. Davne 1982. godine, njih troje su se našli na naslovnici magazina "Nada", a ovo je jedina fotografija na kojoj su svi zajedno.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd