fbpx
Skip to main content
Marija Šerifović

DONELA JE POBEDU SRBIJI: Napisala je autobiografiju, a sada je poštovani član žirija

Foto: Srbija Danas
Muzika je smisao njenog života.

Popularna pevačica Marija Šerifović je jedna od najpoznatijih srpskih muzičkih zvezda koja je 2007. godine pobedila na Evroviziji sa pesmom "Molitva". Zahvaljujući njoj ovo takmičenje se naredne godine održavalo u Beogradu.

Svojim moćnim vokalom i neverovatnim talentom nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Poznati doktor odgovara: Da li postoji IMUNITET PROTIV KORONE?

Poznati doktor odgovara: Da li postoji IMUNITET PROTIV KORONE?

UDARAC PRAVO U GLAVU! Takmičarka "Parova" se nemilosrdno osvetila Gastozu! OD JAČINE PUKLO!

UDARAC PRAVO U GLAVU! Takmičarka "Parova" se nemilosrdno osvetila Gastozu! OD JAČINE PUKLO!

Marija je rođena 14.11.1984.godine u Kragujevcu, od majke Verice Šerifović i oca popularnog kmpozitora Rajka Šerifovića. U njenoj porodici muzika se profesionalno negovala generacijama. Marijina majka Verica, poznata je kao interpretator etno muzike, dok su baka i deka život posvetili starogradskoj pesmi.

Osnovnu školu i gimnazju završila je u Kragujevcu, a završila je i osnovno muzičko obrazovanje. 

DOHVATIO METLU DA SE OBRAČUNA SA ERMINOM! Bora besneo zbog AFERE sa sestrom Milice Kemez - Napravio HAOS

DOHVATIO METLU DA SE OBRAČUNA SA ERMINOM! Bora besneo zbog AFERE sa sestrom Milice Kemez - Napravio HAOS

Njen prvi javni nastup pred publikom bio je na dečijem festivalu kada je imala samo 12 godina. Zapažena je bila ne samo po kvalitetnom glasu i interpretaciji već i po neobičnom izboru kompozicije za jednu devojčicu - odlučila se da ne izvodi dečiju pesmu već veliki hit Vitni Hjuston "I will always love you".

Zvanični početak Marijine muzičke karijere bio je 2003.godine kada je snimila svoj prvi solo album pod nazivom "Naj, najbolja".

Nastupila je na Budvanskom festivalu 2003. godine sa pesmom "Gorka čokolada". Na sebe je skrenula pažnju snažnim vokalom, kvalitetnom muzikom i opuštenim stilom odevanja.

2004. godine je osvojila prvo mesto na istom festivalu sa pesmom "Bol do ludila". Kritičari su je tada već okarakterisali kao jedan od retkih talenata na našim prostorima a publika je prihvatila kao pevačicu koja svojim glasom izaziva posebne emocije.

Sledeće, 2005. godine pobeđuje na "Radijskom festivalu" sa pesmom "U nedelju". Na ovoj manifestaciji dobila je praktično sve nagrade: stručnog žirija, za interpretaciju, nagradu novinara, nagradu kolega kao i specijalna priznanja zemalja regiona.

U Marijinoj dotadašnjoj karijeri, 2007. godina je bila najuspešnija, a obeležili su je događaji o kojima svaki pevač sanja. 21. februara je održala svoj prvi koncert u Sava centru, a samo nekoliko dana kasnije, 8. marta, je pobedila na Beoviziji sa pesmom "Molitva".

Na "Pesmi Evrovizije" u Helsinkiju 12. maja 2007. godine donela je prvu pobedu Srbiji kao samostalnoj državi i mogućnost da 2008. godine bude organizator ovog takmičenja. Pobedničku pesmu Evrovizije je, osim na maternjem jeziku, otpevala i na engleskom, ruskom i finskom jeziku.

Maja meseca 2011. godine održala je koncert u Areni pred 10.000 ljudi kojima je priredila pravi spektakl.

Marija je već nekoliko sezona članica žirija pevačkog takimičenja "Zvezde Granda", a jedan period života živela je i radila u Los Ađelesu.

Što se Marijinog privatnog života tiče, mnoge detalje je otkrila u autobiografskom filmu "Ispovest" koji je snimljen prema istoimenoj knjizi čiji je Marija autor. Na premijeri filma priznala je da je homoseksualne orijentacije i tako je postala prva javno deklarisana LGBT pevačica u Srbiji.

Osim toga, film govori i o lošem odnosu koji ima sa ocem Rajkom Šerifovićem. On se još dva puta ženio, tako da Marija ima dva polubrata, Dušana koji je 2013. godine preminuo posle teške bolesti i Danijela Pavlovića koji je bio jedan od učesnika takmičenja "Operacija trijumf".

Marija uvek naglašava da je muzika smisao njenog života i da ne postoji u čitavom svetu ništa što bi moglo da joj donese i zameni tu količinu ljubavi i sreće koju oseća svaki put kada izađe na scenu. To je sigurno ključ njenog uspeha.

(VIDEO) "SANJA I JA SMO SE SVAĐALI NA KRV I NOŽ" Nikola Đorđević otkrio detalje veze sa pevačicom grupe "Hurricane"

Madona pozirala sa 36 GODINA MLAĐIM DEČKOM i svoje ŠESTORO DECE: Neprimerenost je bila neizbežna!

Madona pozirala sa 36 GODINA MLAĐIM DEČKOM i svoje ŠESTORO DECE: Neprimerenost je bila neizbežna!

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd