fbpx
Skip to main content
Tamara Dragičević

OVO SVAKI RODITELJ MORA DA URADI! Glumica Tamara Dragičević OTVORENO o vršnjačkom NASILJU!

Foto: Youtube Printscreen/Dobro Jutro - Jovana & Srđan
Evo kako se boriti protiv ovoga!

Svakoga dana svedočimo vršnjačkom nasilju, među decom školskog uzrasta. Javnost je nemoćna, a mnogi se pitaju kako da se ovome stane na put, budući da su u pitanju deca, zbog čega je situacija još komplikovanija. 

PONOVO U SVOM GRADU: Marina Abramović stigla u Beograd - obišla Muzej savreme umetnosti pred veliku izložbu

PONOVO U SVOM GRADU: Marina Abramović stigla u Beograd - obišla Muzej savreme umetnosti pred veliku izložbu

Proteklih dana javnost je uznemirena zbog brutalnih slučajeva vršnjačkog nasilja, a posebno su zabrinuti roditelji i to zbog straha da bi ovako nešto moglo da se desi i njihovom detetu.

Povodom ovog slučaja oglasile su se brojne poznate ličnosti, a neke od njih su podelele svoja iskustva sa vršnjacima tokom školovanja, kao i načine na koje vaspitavaju decu.

PORODILA SE PEVAČICA KOJA NAS JE PREDSTAVLJALA NA EVROVIZIJI: Danas je dobila sina (FOTO)

PORODILA SE PEVAČICA KOJA NAS JE PREDSTAVLJALA NA EVROVIZIJI: Danas je dobila sina (FOTO)

Glumica Tamara Dragičević i mama dvoje dece naglasila nam je da tema povodom koje smo je kontaktirali zahteva ozbiljnu i opštinu analizu i istakla da kao jedan od ključnih problema vidi sadržaje kojim je naše društvo okruženo.

- Roditelji bi trebalo da speče da deca gledaju rijaliti programe. Dakle, ukoliko ikako mogu, roditelji treba da utiču na decu da se ovakvi programi ne gledaju, mislim prvenstveno dok su na poslu i sprečeni da utiču na to šta deca rade - rekla je Tamara. 

AKO STE SE PITALI: Evo kako izgleda jutro u domu Nataše Bekvalac! (FOTO)

AKO STE SE PITALI: Evo kako izgleda jutro u domu Nataše Bekvalac! (FOTO)

Da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje rastućeg problema vršnjačkog nasilja, saglasni su svi kojom se ovom temom bave. Iz Udruženja "Drug nije meta" jedinog u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja kažu da su slučajevi znak da je poslednji trenutak da se trgnemo.

Udruženje Drug nije meta
Foto: Drugnijemeta.rs
Foto: Reuters
 

- Preventivne aktivnosti su nezamenjive i to potvrđuju i inostrana iskustva. Kažnjavanje je instant rešenje koje ne može da reši dubinski problem koji se uvukao u društvo i zbog toga moramo usmeriti sve snage u kontinuiranu i efikasnu prevenciju kroz edukacije i aktivnosti koje afirmišu prijateljstvo, uz konstantan monitoring, kako od strane sistema, tako i od strane roditelja - poručuju iz Udruženja ,"Drug nije meta".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
26 Beograd