fbpx
Skip to main content
Nino

SVE NAM VIŠE FALI: Koncertom obeleženo 10 godina od prerane smrti NINA REŠIĆA (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/Kefireta
Kolege su pevale njegove najveće hitove!

Legendarni pevač narodne muzike Nino Rešić napustio nas je pre deset godina, 18. oktobra 2007, a u njegovu čast sinoć je organizovan memorijalni koncert, u Bijeljini, gradiću u kojem je proživeo poslednje dane života.

EMOTIVNA ISPOVEST SANDRE REŠIĆ: Fali mi moj otac Nino da delimo sreću i tugu

Više stotina ljudi ispunilo je salu Gradskog bioskopa, u kojoj su Ninove kolege pevale njegove i svoje hitove, a u čast svog oca pevala je i Sandra Rešić, koja je pre nekoliko godina krenula očevim stopama i počela da gradi estradnu karijeru takmičeći se u "Zvezdama Granda".

Sandra Rešić
Sandra Rešić

U sali je vladala odlična, prisna i emotivna amtosfera dok su se smenjivali legendarni hitovi, kao što su "Usne vrele kao žar", "Ti si ćerko tatin sin", "Udahni duboko", "Donesi divlje mirise", i drugi. Pravi haos napravila je Dragana Mirković, koju je više desetina oduševljenih fanova pratilo tokom silaska sa bine i iz hale.

Publiku su zapalili i legendarni pevači Srećko Sušić, čiji je nezaboravni hit "Ulica rađa grešnike" dobrano prodrmao zidove sale, i Rade Lacković koji je izveo prvi Ninov veliki hit, "Što mi noći nemaju svanuća". Zvezda devedesetih i Ninov saborac iz "ZAM" produkcije, Miroljub Brzaković Brzi takođe je imao zapažen nastup, a publiku je oduševio i Angel Dimov, koji je pevao svoj velikih hit "Ovo je priča o nama", na insistiranje organizatora, iz prostog razloga što je pokojini Nino ovu numeru obožavao i često je pevušio, za svoju dušu. Sejo Kalač oduševio je izvođenjem Ninove numere "Ti si, ćerko, tatin sin", a publika je odlično prihvatila i nastupe Ivana Kukolja Kukija, Danke Stojiljković i Predraga Drezgić Preše.

Dragana Mirković
Dragana Mirković
Foto: Srbija Danas

Na kraju večeri, nastupio je i Ninov prijatelj i velika svezda bivše Jugoslavije, Halid Muslimović, koji je otpevao jedan od najvećih Ninovih hitova, "Udahni duboko".

Odlične nastupe imali su i mlađi pevači, dvaneaestogodišnji Sarajlija Halid Kolenda i Pinkova Zvezda Pavle Dejanić, koji je na svoj energični način interpretirao numeru "Usne vrele kao žar". Naročite emocije pobudila je pojava Sandre Rešić, koja je pevala legendarni Ninov hit "Šta ću mala s tobom" i pesmu "Donesi divlje mirise", sa kojom je već osvajala publiku, kao i žiri u Zvezdama Granda.

Halid Muslimović
Halid Muslimović
Foto: Srbija Danas

Svi učesnici programa bili su raspoloženi da razgovaraju sa novinarima o prerano preminulom Ninu, te su se prisetili svojeg druženja sa njim, ističući da je on bio osobena pojava, i na estradi, i u privatnom životu. Mada ga je pratila reputacija skandal majstora, svi ističu da je to bila lažna slika, budući da je Rešić bio povučen i dobroćudan čovek, koji je najviše u životu voleo muziku i pevanje.

- Voleo bih da me je Nino pozvao i rekao: Brzi, hoćeš li da dođeš na koncert povodom 25 godina karijere. Nino je bio dobra duša, ali nažalost, on nije imao snage da se odupre nekim ljudima iz svog okruženja koji mu nisu želeli dobro. Slepo je verovao ljudima, a oko tebe je zverinjak, naročito u ovom poslu. Ja sam verovao da će on biti drugi Zdravko Čolić, u folk muzici. Ali, na žalost, desilo se to što se desilo - kaže Miroljub Brzaković Brzi, koji se prisetio i da se nije čestito pozdravio sa Ninom kada su se poslednji put videli.

Miroljub Brzaković Brzi
Miroljub Brzaković Brzi
Foto: Srbija Danas

- Baš u ovoj sali se to dogodilo, čini mi se 2006. Bilo je neko snimanje na lokalnoj televiziji. Svi smo čekali svoj red sedam-osam sati, nervozni, a onda se pojavio Nino i odmah uleteo da snima. Ja sam burno reagovao, a on mi je rekao da mu je to organizovao menadžer. Nino je u tom trenutku bio uplašen i nije znao šta ga je snašlo. Posle toga, kada smo se videli napolju, pogledali smo se, ali se nismo pozdravili. I dan danas mi je žao zbog toga.

Rade Lacković kaže za naš portal da se na estradi oseća velika praznina posle Ninovog nestanka. On se seća da je Nino bio tih i nenametljiv i dodaje da ima vrlo lepe uspomene na njega. Ovakve utiske potvrđuje i Ivan Kukolj Kuki, koji dodaje da Nino nažalost nije mogao da podnese veliku slavu koju je stekao.

Da je Nino ostavio itekakav trag u domaćoj muzici svedoči i prisustvo mladih ljudi, kako u sali, tako i među pevačima na bini. Tridesetogodišnji pevač Pavle Dejanić otkrio nam je da je Nino bio prvi narodnjak kojeg je slušao, kao klinac.

- Moje detinjstvo je vezano za njega. Kada sam ja imao 6-7 godina, Nino je bio bog otac! Kad se moj stric ženio, 1993. godine, svaka druga pesma na svadbi je bila "Što mi noći nemaju svanuća". Osim toga, on je bio prvi koji je počeo da nosi kožu i kravatu na golo telo. Bio je trendseter i najpopularniji folk pevač u državi - prisetio se Dejanović.

 

Pročitajte i:

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd