fbpx
Skip to main content
Zvezde Granda

PROMENILA 3 SREDNJE, ALI TO NIJE ONO NAJGORE... Evo šta od škole ima Jelena Karleuša

Foto: Srbija Danas
Njih osmoro imaju mnogo hitova i fanova, a malo ko zna šta su po obrazovanju.

Ana Bekuta, Dragan Stojković Bosanac, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Đorđe David i Viki Miljković su poznata šestorka koja ne prestaje da intrigira javnost svake subote uveče.

Pored stručnog žirija tu su i članovi produkcije Saša Popović i Snežana Đuričić, koji donose konačan sud kada je o kandidatima reč.

Njih osmoro imaju mnogo hitova i milione fanova, a malo ko zna šta su po vokaciji. Ko je ovde pravnik, ko glumac a ko nije završio srednju školu, saznajte u nastavku.

Jelena Karleuša nikada nije krila da nije volela da ide u školu, a pogotovo joj se nije sviđala Zemunska gimnazija, o kojoj je svojevremeno rekla sve najgore.

- Zemunske gimnazije se rado sećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili iz te škole, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga. Nisu dali devojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne sme plava kosa, ne sme da se priča na času, ne sme da se jede na času - rekla je JK na početku karijere.

Nakon što se ispisala iz Zemunske gimnazije, JK je drugu godinu upisala u Politehničkoj školi na Novom Beogradu, mašinski smer, ali ni tamo se nije dugo zadržala. Nakon samo tri meseca prešla u turističku školu, koju je pohađala vanredno.

Vršnjaci joj uopšte nisu bili zanimljivi. Više je volela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala.

jelena-karleusa
Foto: Srbija Danas

Tvrdi da se među njima osećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153. 

Gostujući u emisiji "Zvezde Granda Specijal" Jelena Karleuša je odlučila da podeli sa javnošću priču o svom obrazovanju, budući da je u više navrata istakla da je jedina osoba u svojoj porodici koja nije završila fakultet.

- Posle osnovne škole upisala sam srednju - gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu - počela je svoje izlaganje Jelena, na šta ju je Saša Popović prekinuo pitanjem da li se zaista i zbog čega ispisala iz gimnazije, a Jelena je nastavila:

- Tako je, jer sam počela da pevam. A bila sam najbolji đak, ali sam sa 16 godina snimila prvi album i moje školovanje se pretvorilo u pakao. Ostatak mog obrazovanja sam pokušala da nadoknadim sama - priznala je Karleuša, a zatim u šali dodala da je "crna ovca u porodici akademskih građana" zbog toga što ne može da se pohvali fakultetskom diplomom.

- Srednju školu kao da nisam ni završila. Više sam pevala nego što sam bila u školi - zaključila je pevačica.

 

jelena-karleusa
Foto: Srbija Danas

Saša Popović rastao je u porodici muzičara. Njegov otac, koji je svirao gitaru, klavir i violinu, te pevao na Radio Vojvodini, imao je želju da Saša svira harmoniku. Zato mu je 1964. godine kupio harmoniku i upisao ga u nižu muzičku školu. Sate su provodili vežbajući zajedno u kući, iako je Saša čeznuo da sa drugarima igra fudbal. Uprkos brojnim interesovanjima, u osnovnoj školi je bio odličan đak.

Nakon završene osnovne škole upisao je Gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“. U prvom razredu gimnazije profesorka muzičkog je pitala da li neko od đaka svira neki instrument, jer je rukovodstvo škole odlučilo da osnuje školski orkestar. Saša se javio misleći da će tako moći da se „izvlači“ sa časova. Međutim, bilo je upravo suprotno – na probe su odlazili nakon završetka nastave.

Podatak koji je manje poznat javnosti je da je Saša muzičku školu upisao na nagovor oca, te je sate provodio vežbajući harmoniku, dok je njegova prva želja bila da igra fudbal. Od profesionalne karijere u fudbalu je odustao, ali je po pitanju školovanja ponovo poslušao tatu, te je na njegov nagovor upisao Pravno-ekonomski fakultet u Novom Sadu. Ipak, tom profesijom se nikada nije bavio.

Saša Popović
Saša Popović
Foto: Srbija Danas

Marija Šerifović, pobednica je Evrovizije 2006. Marija je osnovnu školu i gimnaziju završila u Kragujevcu. Pohađala je i nižu muzičku školu, ali nije nastavila muzičko obrazovanje. Po dolasku u Beograd upisala je Fakultet za menadžment, a onda je započela karijeru kao naslednica Verice Šerifović, svoje majke, i ubrzo napravila veću karijeru nego što je bilo ko očekivao.

Marija Šerifović
Marija Šerifović
Foto: Srbija Danas

Đorđe Nikolić poznatiji kao Đorđe David je jugoslovenski i srpski glumac, bivši pevač bendova Generacija 5 i Fuzzbox. Glumu je zavoleo još kao dečak dok je bio član Dečjeg omladinskog dramskog studija Radio Televizije Beograd. Po završetku srednje škole prijavio se za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu.

NEMOGUĆE DA OVAKO IZGLEDA! Džejevu ćerku udatu za Adila svi znate, ali MLAĐA Marija ostavlja bez daha

NEMOGUĆE DA OVAKO IZGLEDA! Džejevu ćerku udatu za Adila svi znate, ali MLAĐA Marija ostavlja bez daha

NAPUSTIO BOLNICU! Zijah Sokolović o KORONI: "Prošao sam Infektivnu kliniku, intenzivnu negu i..."

NAPUSTIO BOLNICU! Zijah Sokolović o KORONI: "Prošao sam Infektivnu kliniku, intenzivnu negu i..."

 

U to vreme nosio je dugu kosu, nokte nalakirane raznim bojama i drugim aksesoarom pravog metalca. Profesor Minja Dedić nije ga izabrao u uži krug, ali mu je profesor Predrag Bajčetić poručio da se sledeće godine ponovo prijavi. Đorđe je tako i uradio, pa ga je Bajčetić primio u svoju klasu u koju su tada ušli Anica Dobra, Nebojša Bakočević, Goran Radaković, Dragana Mrkić, Milan Pleština, Arijana Čulina, Gordana Lukić i drugi. Đorđe kaže da su mu te četiri godine na akademiji mnogo pomogle u daljem razvoju jer smatra da je mnogo naučio ne samo o glumi, nego i o životu uopše.

Đorđe David
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ana Bekuta rođena Nada Polić, je srpska pevačica narodne muzike. Ana je rođena u mestu Banja blizu Priboja, gde je završila gimnaziju. Njena prvobitna želja bila je da postane učiteljica što je naišlo na majčino odobravanje. Međutim, otac Branko koji je svirao frulu, podržao ju je u nameri da se bavi muzikom.

ana-bekuta
Foto: Srbija Danas

Viki Miljković je u Nišu završila Osnovnu školu Maršal Tito i Srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković. U Prištini je 1989. godine upisala, a kasnije i završila muzičku akademiju, teoretski smer, i postala profesorka muzike.

Njeni roditelji, Zorka i Svetomir, nisu podržali njenu ideju da se bavi muzikom, no, ona je i pored toga snimila prvi album 1992. 

viki-miljkovic
Foto: Srbija Danas

Dragan Stojković Bosanac je čuveni harmonikaš, kompozitor, producent i aranžer. Rođen je u Sarajevu, odrastao u Konjicu, a od 70-ih godina živi i radi u Beogradu. Dragan je upisao pravni fakultet u Beogradu, da bi, nakon 2 godine odlučio da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao.

Snežana Đurišić je rođena u Gornjem Milanovcu, a do 1971. godine je živela u Kraljevu. Još od ranog detinjstva pokazivala je izuzetnu muzikalnost, a to je prvo uočio njen otac, a potom i učitelj u muzičkoj školi u Kraljevu. Često je nastupala kao solista sa školskim horom, a prvi put je pevala pred publikom u Domu društvenih organizacija u Kraljevu. Nastavila je da se školuje u prestonici, gde je i završila srednju muzičku školu, odsek za solo pevanje. Par dana nakon što je napunila 18 godina udala se za harmonikaša Slobodana Gvozdenovića.

Snežana Đurišić
Snežana Đurišić
Foto: Srbija Danas

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Fog
2 Beograd