fbpx
Skip to main content
Psi peru zube

DA IH BOLJE RAZUMETE: Šta pas želi da kaže kada vam pruži šapu?

Foto: Profimedia
Nije tako komplikovano razumeti šta vaš dlakavi ljubimac pokušava da vam poruči ako pratite njegovo ponašanje i izraz lica.

Psi rade isto to, posmatraju vlasnike i po izrazu lica i boji glasa zaključuju kakve su volje i hoće li dobiti omiljenu poslasticu, ići u šetnju ili su nešto skrivili. 

Ovo su znaci na osnovu kojih možete prepoznati šta mu je tog trenutka na umu.

Želite psa u stanu? Sa ovim rasama nećete imati problema!

Psi peru zube
Foto: Profimedia

Velike „šteneće“ oči

Ovakav izraz lica, sa širom otvorenim očima i lagano nagnutom glavom, može se nazvati klasikom jer ga psi uvek koriste kad nešto žele, recimo, da im dobacite zalogaj dok ručate.

Svuda vas prati

Idu za vama čak i kad krenete u WC. Ako vrata od toalete nisu zatvorena, pas će sesti pored vlasnika i čekati, sasvim opušteno, dok ne završi. Po rečima veterinara, to rade instinktivno osećajući da treba da slede vlasnika.

pas vrši nuždu
Foto: Profimedia

Donosi vam poklon

Na primer, u zubima će vam doneti najdražu lopticu da se zajedno igrate. Psi vole interakciju i vole da podelite osećaj radost s vlasnicima. Ako lopticu ignorišete, misliće da vam se poklon ne dopada, pa će vam ubrzo ponuditi svoju drugu igračku.

ŠTA SE DESILO: Kuca je ZANEMELA zbog... (VIDEO)

Liže vas po licu

Ližući vas po licu ili nekom drugom delu tela, psi pokazuju da su poslušni, a tako umanjuju svoj osećaj stresa i izražavaju ljubav.

Zlatni retriver
Foto: Profimedia

Ušunja vam se u krevet

Ne postoji pas koji ne bi bio najsrećniji na svetu da može da spava sa svojim vlasnikom na krevetu, zalepljen za njega, kao u čoporu. Iz toga razloga vole da se ušunjaju u krevet i kad znaju da ne smeju - isplati se reskirati za nekoliko trenutaka uživanja. Osim toga, i oni vole da im je mekano pod guzom.

Podiže šapu i gleda vas

To znači da je veoma raspoložen za igru ili da je gladan. Ponekad to rade i kad vide nešto zanimljivo u svom okruženju.

Maltezer
Foto: Profimedia

Naslanja se na vas

Ako se pomalo nametljivo naslanja na vlasnika, time pokazuje da mu je potrebno malo ljubavi, nežnosti i zagrljaja. Kao i ljudi, i psi vole kada je pažnja usmerena prema njima i tada se tope od miline.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd