fbpx
Skip to main content
šnaucer

Da li ste odabrali odgovarajuću ogrlicu za vašeg psa? Proverite!

Foto: Profimedia
Vodite računa o najboljem prijatelju!

Pored velikog izbora, odabir ogrlice za psa može biti pravi izazov. Treba imati na umu da nijedna ogrlica ili pojas nije lek za probleme u ponašanju psa, niti može zameniti redovne treninge. Zapravo, neke ogrlice čak mogu pogoršati simptome, posebno u rukama neiskusnih. Kako biste napravili pravi izbor istražili smo stvari koje treba da znate prilikom kupovine…

Ovako mama maca "razgovara" sa svojim mališanima! (VIDEO)

Pas nosi povodac
Foto: Profimedia

Neke ogrlice namenjene su za svakodnevne šetnje, dok druge služe za dresuru i trening, koje koriste iskusni dreseri pasa. Zato je važno da odaberete onu koja će najbolje odgovarati vašem ljubimcu.

MEDA "PARTIMEJKER"! Ušao u đakuzi, POPIO KOKTEL pa skoknuo da ODREMA! (VIDEO)

Iako je vaš pas “čipovan”, najbolje je da na ogrlicu koju pas nosi svakog dana zakačite identifikacionu pločicu. Nažalost, uvek postoji mogućnost da se pas izgubi, a ukoliko na privezak napišete vaš broj telefona veća je verovatnoća da će vam ljubimac biti vraćen.

Vlasnik i pas
Foto: Profimedia

Širina ogrlice, zavisi od veličine psa. Deblje ogrlice primerenije su većim psima sa dužim vratom, dok tanje pristaju manjim psima.

Dobro pripazite na vašeg psa, leti može da zakači OVU opasnu bolest!

Ako vaš ljubimac ima kratku ili srednje dugu dlaku, pristajaće mu i ravna i okrugla ogrlica, a za pse sa dugom i gustom dlakom okrugla ogrlica biće bolji izbor.

Pas nosi povodac
Foto: Profimedia/ilustracija

Ogrlica prvenstveno treba da bude udobna i prijatna psu, ali da pri tom ne može da mu sklizne s glave. Izmerite širinu vrata psa, pet centimetara ispod glave i tome dodajte 2,5 centimetara za male pse, odnosno pet za velike pse. Naime, kad je u pitanju manji pas, između vrata i ogrlice treba da ostane jedan prst, kod srednje veličine dva prsta, a kod velikog psa tri.

Ovo još niste videli: Riba sama pokreće svoj akvarijum! (VIDEO)

Ukoliko pas ima tendenciju da vuče povodac tokom šetnje, uz konsultacije sa veterinarom ili trenerom, amovi mogu biti pravi izbor.

Žena šeta psa
Foto: Profimedia

APSOLUTNI REKORDER! U Australiji UHVAĆEN jedan od NAJVEĆIH krokodila IKADA! (VIDEO)

Kada govorimo o kopčama, plastične mogu biti dobar izbor, jer se lako stavljaju. Posebno su dobre za pse manje i srednje veličine. Ipak, one bi kod većih pasa mogle da predstavljaju problem i pokažu se kao nedovoljno čvrste, jer su oni snažni i nagli, pa za njih vlasnici najčešće biraju ogrlice s klasičnim kopčanjem.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd