fbpx
Skip to main content
ruska plava mačka, mače, mačka

Koja životinja je dobro društvo za vašu mačku?

Foto: Profimedia
Iako se čini da mačke vole “usamljenički“ život, njima zapravo vrlo prija društvo, naročito ukoliko je vaš radni dan ispunjen obavezama.

Ako ste razmišljali da dom pružite nekoj drugoj životinji, važno je da krenete sa ranom socijalizacijom kako bi došlo do tolerancije dugoročnog prihvatanja. 

GREŠKA OGROMNIH RAZMERA! Na nacionalnoj televiziji srpska zastava na NEOČEKIVANOM mestu (FOTO)

Mačke
Foto: Profimedia

Pas 

Izreka “slažu se kao mačka i pas” ne mora uvek biti verodostojna u stvarnom životu. Međutim, ove dve vrste najbolje će se slagati ako se poznaju od malih nogu. Upoznavanje mačića i štenaca može se završiti savršenom harmonijom, a dovoljno će biti i samo međusobno tolerisanje za mir u kući.

Udomljavanje: Kako ostvariti vezu sa novim psom?

Ukoliko želite da udomite mače a već imate odraslog psa, upoznavanje zahteva više energije kao i vaš nadzor. Ako pokazuju neprijateljstvo jedno na drugo, treba sačekati i ponoviti upoznavanje kasnije. Sve dok ne budete sto posto sigurni da se obe životinje slažu, nemojte ih ostaviti nasamo. Čak se neke rase bolje slažu s mačkama od ostalih, to su npr. pomeranci, shi tzu,bostonski terijer...

Singapurska mačka, mačka, mačići
Foto: Profimedia

Mačka 

Ako od početka žive zajedno, one će se izvrsno slagati. Međutim, može doći do komplikacija prilikom upoznavanja sa pristiglim mačetom. Starija mačka se može osetiti ugroženom i skrivati dok se ne opusti. Treba ih pustiti da se prvo upoznaju putem mirisa, pre nego se suoče jedna sa drugom. Nakon toga, neće trebati dugo da krene zajednička jurnjava po kući.

HODAJUĆI OBLAČIĆ! Ova mekana PUFNICA je sigurno NAJSLAĐI pas kojeg ste ikad VIDELI (FOTO)

Zec

Iako su potpuno različite, ove dve vrste se zapravo mogu baš lepo slagati. Međutim, uloga vlasnika je vrlo važna. Bitno je imati na umu da su mačke lovci. Malo je verovatno da će mače ubiti zeca, ali moglo bi doći do borbe. Upoznavanje treba da se odvija u zatvorenoj prostoriji, bez prisustva drugih životinja. Ukoliko mače počne da sikće ili mjauče, razdvojite ih i pokušajte ponovno kasnije. Ne ostavljajte ih same dok ne budete sigurni da se dobro slažu.

MJAUKANJE, PREDENJE, FRKTANJE... Evo ŠTA vaša maca pokušava da vam SAOPŠTI ovim zvukovima! (FOTO)

Rušimo mitove: Ono što znamo o psima možda nije tačno!

Tvor

Tvorovi i mačke imaju puno toga zajedničkog, a tajna njihovog prijateljstva leži u upoznavanju životinja u još od malih nogu i strogom nadzoru. Ako se životinje ne ponašaju čudno, posao je dobro obavljen.

 

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd