Skip to main content
krivolovci

(UŽASAVAJUĆI SNIMAK) ZLOTVORI: Otac i sin ubijaju mečku i njena dva mladunca koja vrište sve vreme

Foto: Youtube printscreen/ FugitiveWatch
Strahota!

Užasan snimak na kom se vidi svirepo ubistvo mečke i njenih mladunaca dok su spavali zimski san na Aljasci, uznemirio je javnost. Snimak je nastao zahvaljujući kameri koja je postavljena u sklopu istraživanja života medveda u divljini, a objavljen je u četvrtak na zahtev organizacije "Humane Society".

Na njemu se vide otac i sin Endru i Oven Rener kako na skijama prilaze medveđem brlogu na Uskršnjem ostrvu i pucaju u mečku dok njeni mečići prestravljeno vrište.

Taj pokolj se dogodio u aprilu prošle godine, a vlasti Aljaske snimak su objavile tek sada.

Nakon što su izvukli mrtvu mečku, otac i sin proslavili su svoj "uspeh" rukovanjem.

 Nikad neće moći da povežu ovo s nama - rekao je jedan od njih. Oven se pritom fotografisao klečeći uz leš ubijene životinje.

Na drugom snimku vide se Renerovi kako se vraćaju na mesto pokolja dva dana kasnije kako bi sklonili čaure metaka i tela mečića u plastičnim vrećama.

Ubijanje mečke i mečića nezakonito je na tom području.

Otac Endru Rener osuđen je na pet meseci zatvora uslovno i novčanom kaznom od 20.000 dolara. Takođe mu je zaplenjeno oružje, skije i vozilo koje je koristio.

Njegov sin Oven osuđen je uslovno na zatvorsku kaznu i na dobrotvorni rad. Obojici su oduzete lovačke dozvole, na 10 i na 2 godine.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd