fbpx
Skip to main content
pop

NAJLUĐI SNIMAK NA INTERNETU: Pop se popeo u avion i posipao OVAJ GRAD svetom vodom - razlog BIZARAN

Foto: Youtube printscreen/Ulya Ostrovskaya
Ma da li je moguće?!

Ruski pravoslavni sveštenici odlučili su se pridružiti naporima lokalnih vlasti grada Tvera u borbi protiv pijančenja i bludnosti tako što su ga polili svetom vodom iz aviona.

I dok se zapadni svet protiv alkoholizma i prostitucije bori nekim više ili manje dobro uhodanim društvenim i zakonskim merama, Ruska pravoslavna Crkva tim je problemima odlučila doskočiti na sebi svojstven način. 

Metropolitan Sava, sveštenik Aleksandar Goryachev te još dvojica pripadnika crkve u četvrtak su, povodom obeležavanja Dana treznosti, iz aviona svetom vodom prosvetili grad Tver, kako bi ga, osim od alkoholizma, spasili i od prostitucije, javlja The Moscow Times. 

Sveštenici su za taj zadatak poneli 70 litara blagoslovljene vode, koji, veruju, leči, one koje pate od alkoholizma te ikonu Ivana Krstitelja. Na avionu je bio i muškarac koji tvrdi da ga je od alkoholozma spasilo - čudo. 

- Svaka bolest dolazi od virusa, a taj virus je demon. Zbog toga je svaka bolest primarno bolest duha - objasnio je sveštenik Goryachev. 

Posvećivanje grada krenulo je kada se avion digao do visine od 300 metara, a metropolit Sava je, prosvećujući grad, molio za spas. 

Pravoslavni sveštenici odlučno su odgovorili na sve kritike zbog blagoslova grada Tvera. 

- Što je ljudima smešno? To što pomažemo ljudima da se reše bolesti? Borimo se protiv alkoholizma, droge i prostitucije - to je nekome smešno? Oni neka se smeju, a mi ćemo raditi svoj posao - zaključio je Goryachev. 

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd