Skip to main content
Baba Vanga

Otišli smo kod baba Vange, a ona je uperila prst u mog muža i PROKLELA NAS ZA SVA VREMENA

Foto: Profimedia
Priča koja ledi krv u žilama.

Makedonski par će zauvek pamtiti susret sa bugarskom proročicom. Baba Vanga bila je najpoznatiji prorok na našim prostorima. Svi su joj dolazili, ali obični ljudi bili su njena najvernija publika.

Ona im je večno davala nadu i pomagala im u najtežim trenucima u životu – svojom blagošću i rečima utehe.

– Došli smo pred Vanginu kuću, a prizor nas je potpuno izbezumio. Čovek je bio na čoveku. Neki su čak sedeli na dušecima jer nisu mogli da dočekaju svoj red za ulazak kod proročice, pa bi se tako odmarali – priseća se žena iz Makedonije koja je Vangu posetila sedamdesetih godina sa suprugom.

Doktori su im rekli da nikad neće imati dece. Ali oni nikad nisu izgubili veru.

– Bilo je leto, a temperature su još više umarale ljude koji su čekali. Ipak, niko nije htio da rizikuje i skloni se iz reda. Ko zna kad bi opet dobili ovakvu priliku da se ovoliko približe živom proroku. Čekali su satima, a nekad bi i prespavali samo da vide Vangu – svjedoči žena.

BABA VANGA PREDVIDELA SMRT 118 LJUDI: Sve je zanimalo kako "vidi" - dala je prost odgovor!

baba vanga
Foto: Srbija Danas

Makedonka je bila uporna, iako njen suprug nije verovao u Baba Vangine moći.

– Ma to je glupost, ne pada mi na pamet da idem kod te Bugarke – rekao joj je pred polazak.

Ipak, uspela je da ga ubedi da dođu. Vanga je posebno oštra bila prema onima koji su sumnjali u nju. Izašla je iz kuće i obratila se paru:

– Uperila je prstom u mog supruga, a okupljeni narod se zaledio. Celim putem prema meni si psovao. Sram te bilo. Zašto si dolazio ako ne veruješ? Odgovor na tvoje pitanje je: Ne, nećete imati decu! – prepričala je žena događaj.

Njihova sudbina zaista je bila zacrtana. Nikad nisu imali dece. Da li ih je Baba Vanga ovom rečenicom proklela ili je zaista videla da će tako biti, niko ne zna ni dan danas.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd