Skip to main content
Smrt

PREDOSEĆAJU DA UMIRU Medicinske sestre otkrile koje su POSLEDNJE ŽELJE pacijenata na SAMRTI

Foto: Profimedia
Tužno, ali divno.

Nicky Morgan, medicinska sestra za palijativnu njegu iz Univerzitetske bolnice "Royal Stoke", otkrila je najčešće želje pacijenata nekoliko sati pred njihovu smrt.

Morgan kaže da mnogi žele poslednji put da vide svog ljubimca, da popiju svoje omiljeno piće ili šolju čaja, dok drugi otvoreno govore o svojoj smrti, za koju predosećaju da se bliži.

- Dešavalo se da ljudi kažu: "Za nekoliko nedelja slavim 80. rođendan, napraviću zabavu, a onda ću sve napustiti" i da se to zaista desi - kaže Morgan.

- Bilo je divno to što se nimalo nisu plašili smrti - objasnila je.

Buđenje
Foto: Profimedia

Pacijenti najčešće u posljednjim satima žele da vide svoje pse, porodicu ili rodbinu.

- Videti izraz zadovoljstva na nečijem licu dok umire pored svog voljenog ljubimca je nešto neprocenjivo - kaže Mesi. Sestra Angela Bison kaže da se jednom dogodilo da je pacijentkinja poželela da uz nju bude njen suprug, koji je također bio u bolnici .

- Spojili smo njihove krevete, a oni su ležali jedno pored drugog, držeći se za ruke. Umrli su oboje u roku od 10 dana - rekla je Bison, piše Independent.

- Rad u ovakvom okruženju doveo je do toga da se danas apsolutno nimalo ne plašim smrti, i da o njoj mogu otvoreno da pričam sa svojom porodicom - zaključila je.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd