fbpx
Skip to main content
Budista

(VIDEO) BIZARNO SVETSKO ČUDO! Umro je pre 90 godina, a u sedećem je stavu - otvara oči i usta

Foto: Youtube printscreen/Exploring With Josh - Beyond Science
Naučnici nemaju objašnjenje!

Jedan od najvećih svetskih misterija i dalje je aktualna. Budistički monah Dashi-Dorzho Itigilov je preminuo 1927. godine, ali njegovo telo još uvek nije istrunulo i očuvano je kao da je preminuo pre 36 sati. Pre gotovo 15 godina, u septembru 2002. godine otvoren je drveni sarkofag sa njegovim posmrtnim ostacima te je ustanovljeno da je telo netaknuto i da se nalazi u istoj pozi u kojoj je preminuo - meditirajući, a navodno je pre smrti rekao svojim učenicima da ga iskopaju za 30 godina.

ĐAVO ODNEO ŠALU! Hteo je da ispadne mangup, a onda ga je zgrabio ogromni piton...JEZIVO (VIDEO)

Lama je inzistirao da se njegovo tijelo ekshumira, što se i učinilo u tri navrata - 1955., 1972. i poslednji put 2002. godine, a svaki put je ustanovljeno da nema znakova raspadanja. Itigilov je još za života stekao status legende, bio je vođa budista u istočnom Sibiru dvadesetih godina prošlog veka, a proslavio se kao filozof i lekar, pišu strani mediji.

Telo se trenutno nalazi u hramu na području Burjatske, republike koja se graniči sa Mongolijom, u aprilu 2003. godine proglašeno je jednim od svetih budističkih objekata u Rusiji, a dve godine kasnije ljudima je omogućen kontakt sa njim. Stručnjaci tvrde da je jasno da Itigilov nije živ jer ne može ustati ni hodati, ali navode da odlaskom na ''onaj'' svet u stanju meditacije nije otišao u smrt, već u drugo stanje. Telo je bez ikakvog oslonca već 86 godina u istoj pozi. Krv i dalje postoji, ali više nije tečna, nego želatinasta.

LEDE KRV U ŽILAMA: Ovo su UKLETA mesta u Srbiji - jedno od njih će vas ŠOKIRATI

- Itigilov nije ni balsumiran ni mumificiran, ima meku kožu koja popušta pod pritiskom, a zglobovi su elastični. Reaguje na okruženje, a ponekad otvori usta i oči, tvrdi Aleksandar Hačaturov sa Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Moskvi.

Rezultati istraživanja dovode do pretpostavke da je lama sebe uveo u stanje anabioze, prividne smrti u nepovoljnim uslovima života, nakon koje sledi oživljavanje. Infracrvena spektroskopija pokazala je da bjelančevine u njegovim ćelijama imaju karakteristike živih organizama, a analiza uzoraka tkiva da se ona gotovo uopšte ne razlikuju od tkiva živog čoveka. Osim toga, temperatura i težina staklene vitrine u kojoj se čuva njegovo telo se stalno menjaju.

Pročitajte i:

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-5 Beograd