fbpx
Skip to main content
Groblje bicikala

Ako pogledate bliže, videćete najčudnije GROBLJE na svetu - tu leže silne pare koje niko ne želi! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ South China Morning Post
Pogađate gde se nalazi?

Nakon što su se Kinezi bacili na hiperprodukciju bicikala za iznajmljivanje, saobaćajni haos se dodatno uvećao. 

RASKINULI VOJAŽ I BRESKVICA! A vestima o njihovoj VERIDBI svi su se radovali

RASKINULI VOJAŽ I BRESKVICA! A vestima o njihovoj VERIDBI svi su se radovali

Takozvani "bajk šering", odnosno sistem javnog iznajmljivanja bicikala u Kini je pre nekoliko godina postao ogroman hit. Bicikli desetina kompanija za iznajmljivanje preplavili su gradske ulice. Milioni šarenih ljubimaca na dva točka odjednom su bili na raspolaganju svima koji požele da ih provozaju. Takav razvoj situacije u Kini nije neobičan jer je ogroman rast proizvodnje uobičajen, čim se pojavi interesovanje.

Bicikli
Bicikli
Foto: Youtube printscreen/ China Uncensored

 

OVO ĆE VAS POTPUNO RAZNEŽITI! Evo kako Ceca provodi vreme sa svojim unukom! (FOTO)

OVO ĆE VAS POTPUNO RAZNEŽITI! Evo kako Ceca provodi vreme sa svojim unukom! (FOTO)

Ipak, interesovanje za biciklima nikako nije bilo u skladu s njihovim brojem, a ni infrastruktura gradova nije bila spremna za takvu promenu. Nedostajalo je i pravila koja bi regulisala kako se Kinezi odnose prema zajedničkim biciklima. Vozači bi ih parkirali gde i kako bi stigli, ili bi ih jednostavno ostavili da leže gde god bi im palo na pamet.

Ionako pretrpane ulice sve su manje mogle da dišu. U trenutku kad se počeo regulisati broj bicikala koji smeju biti na ulicama, već je bilo kasno.

Neumorno su nastajale hrpe pokvarenih i ostavljenih bicikala koje su u većim gradovima postale sasvim uobičajen prizor. Snimci dronova koji putuju nad nepreglednim poljima smeća podstakle su salve komentara o tome kako bi se bicikli mogli prodati, popraviti pa i izvoziti u druge krajeve sveta, ali rešenje je izostalo.

Jedan od razloga za to su previsoke cene transporta. Na grobljima bicikala ima mnogo i onih koji su i dalje u funkciji, ali su njihovi vlasnici propali zbog prevelike konkurencije i sada su prepušteni na milost i nemilost vremenskih neprilika. Iznajmljivanje zajedničkih bicikala i dalje je vrlo popularno u Kini, ali uz nešto više reda. Dok se problem ne reši, ostaju nam fotografije i snimci gomile otpada kao posledica propalih firmi.

 

Pročitajte i:

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
23 Beograd