Skip to main content
Nino

Danas je 10 godina od smrti Nina Rešića - otkrivamo vam tajnu privatnog života ikone folk muzike

Foto: Youtube Printscreen/DiskosOfficiall
Legenda kakvih više nema, ali...

"Što mi noći nemaju svanuća", "Šta ću, mala, s tobom", "Usne vrele kao žar", "Divlja devojka", "Donesi divlje mirise", "Udahni duboko", "Sve si mi zabranila", "Zaćutale sve gitare", "Obriši se, suzo, sama", "Lažeš da si moja" i tako dalje i tako dalje. Teško da postoji iko živ sa tolikim brojem hitova među folkerima u devedesetim godinama prošlog veka. Nažalost, postoji jedan koji je pokojni - legendarni Amir Rešić Nino.

E sad, da li je Amir ili je Nikola, to je već zanimljiva priča.

ČAPLJO IZ MARINKOVE BARE: Karleuša je NAPALA, a Viki je spustila za MEDALJU! (VIDEO)

Naime, Nino je rođen u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić, bosanski musliman. Nakon završenog školovanja seli se u Srbiju, ali ne u prestonicu kako bi se pretpostavljalo, već je krenuo zaobilaznim putem, preko Kruševca. Tu upoznaje tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne veroispovesti.

Prilikom venčanja sa njom Nino je promenio svoje ime Amir u Nikola, a takođe se konvertovao iz islama u pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. veka. 

Međutim, nema sumnje da je pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja zapravo ljubav koju je osećao prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo - vratio i na islam i na ime Amir. To se zove čovek koji ide do kraja!

SKANDAL! Voditelj brutalno UVREDIO Evu Ras! Glumica NAPUSTILA emisiju zbog OVOG pitanja! (FOTO)

Nino je inače iza sebe ostavio tri kćerke iz tri braka, među kojima je i Sandra Rešić, a nekadašnji Ninov prijatelj i menadžer Nermin Ademović otkrio je kako su izgledali poslednji dani velikog pevača.

- Bila je 2007. godina, Nino je većinu vremena provodio u Bjeljini gde smo radili na njegovom novom albumu. Ja i osoba po imenu Nebojša smo bili jako bliski Ninu i pomogali mu oko karijere, ja sam uglavnom vodio menadžerske poslove a Nebojša ga je vozao po nastupima i gde već treba. Sećam se kao sad, 18. oktobra primam sms poruku sa sadržajem “Brate, Nino je danas loše, išli smo doktoru i on je preporučio da ostane u bolnici ali Nino nije hteo, molim te dođi večeras da budeš s njim jer ja imam poslovnih obaveza". Negde predveče sam sa prijateljem Vedadom krenuo za Bjeljinu misleći da Nino ima slabiju prehladu i da nije ništa ozbiljno. Kada smo tamo stigli Nebojša je žurio na posao, a Nino je spavao u svojoj sobi, tada nam je Nebojša rekao da mu otvaramo prozor jer svakih pola sata dobija strašne napade pa da ima svežeg vazduha – priča Ademović i nastavlja:

- Nino nije hteo da ide kod doktora iako je imao jake bolove i česte napade. Oko 22h mu je već bilo jako loše i ja sam rekao Nino idemo kod doktora i neću više da te slušam, ovog momenta ideš sa nama da te pregledaju. Nino je jedva hodao, uz našu pomoć je došao do auta i tada smo ga odvezli u bolnicu u Bjeljinu, tamo su nam rekli da ga odmah odvezemo do hirurgije. On više nije mogao da hoda te smo stavili u invalidska kolica i brzo odvezli na odjeljenje. Tamo nas je sačekao doktor i pitao da li je pacijent alkoholičar. Nisam znao šta da mu odgovorim osim da nije pio zadnjih sedam dana ništa. Odvezli su ga u salu a mi smo ostali da čekamo, prošlo je i ponoć ali mi nismo imali nikakvih vesti, nismo ni slutili da će se desiti ono najgore. U tom trenutku se pojavio doktor i rekao nam ono što nismo hteli da čujemo "Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju ali nije reagovao", i dalje je bila tišina, ja nisam mogao da verujem da čujem tako nešto.

NEZADOVOLJAN SAM ŠTO SEDIM OVDE - Ovo pričaju članovi "Pinkovih Zvezdica" kada kamere ne snimaju!

Oko 2-3h iza ponoći bili smo u njegovom stanu, svi smo ćutali, nismo znali šta da kažemo jer ovakav ishod niko nije očekivao. Dogovorili smo se da sahrana bude u subotu u njegovoj rodnoj Bosanskoj Dubici, nešto para što je bilo uzeo je Nebojša i rekao da će kupiti venac i te ostale stvari jer Nino inače nije držao kod sebe puno novca. Ujutro nas je zvala Dragana Mirković i rekla da će i ona kupiti jedan venac, mnogo nas je ljudi zvalo da pita da li je to istina. Znam da je taj dan u Bjeljinu došao i njegov brat Dejan kao i Sandra. U subotu rano ujutro smo Ninu povezli prema Bosanskoj Dubici gde će biti sahrana, iz Zagreba je stigao i njegov stric i rekao da će se sahrana obaviti po islamskim običajima. Sećam se da su na sahrani bili njegov kum, rođak Samir, Jasna K, Halid Muslimović, Farizada Čamdžić i njegov stric i ostala uža rodbina, bilo je dosta naroda, tačan broj ne bih znao reći ali među njima nije bilo njegovog brata Dejana i Sandre koji su prethodno bili došli u Bijeljinu.

Veliku ulogu u svemu ovome igra i njegov dnevnik u koji je beležio sve o svom životu i taj dnevnik krije velike tajne, znam da sam ga ja bio uzeo i hteo da dam njegovoj kćerci Ameli koja je živela u Americi, ali kako ona nije htela doći po njega ja sam ga vratio Nebojši i ne znam šta se kasnije desilo sa njim. Posle sam hteo da objavim cd sa njegovim pesmama koje je nameravao da izda ali sam odustao od toga jer bi krenule priče da hoću da zaradim na njegovo ime. Postoje neke stvari iz Ninovog života koje znam i koje nikada neću objaviti, postoje i neki ljudi, koji su danas poznati a o kojima mi je Nino pričao neke čudne stvari - završava Ademović.

POKLON KAKAV SE RETKO VIĐA! Keba za rođendan od snajke Severine i sina Igora dobio OVO!

Ipak, može se reći da je najbitnije ono što ostaje iza čoveka. Ninove pesme su i sada popularne, a kao i u slučaju Ipčeta Ahmedovskog, kult Nina Rešića čini se sve više raste na ovim prostorima. Potpuno zasluženo.

Danas se obeležava jedna decenija od njegovog odlaska.

OD NJEGOVOG ŠAMARA MI JE PUKLA BUBNA OPNA! Potresna priča Gordane Tržan uzdrmala gledalište

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mist
17 Beograd