fbpx
Skip to main content
Pivo

Otišli su korak dalje: Šveđani prave PIVO od vode iz KANALIZACIJE!

Foto: Profimedia
Kažu da je preukusno, ali mi ćemo ga ipak preskočiti.

- Nismo mogli da odolimo izazovu - rekao je predstavnik pivare objašnjavajući kako su se odlučili da naprave novi proizvod koji će, kako smatraju, podići svest o globalnom problemu nestašice vode za piće.

JA-SAM-VO-DI-TELJ: Na kineskoj televiziji počinje da radi - ROBOT! (VIDEO)

"Pu:rest" je prvo švedsko pivo nastalo iz prečišćene kanalizacione vode, koje je proizvela stokholmska pivara "Nija Karnegibrigerit" u saradnji sa Švedskim institutom za životnu sredinu.

Pivo
Foto: Profimedia/ilustracija

Neobično izdanje jednog od omiljenih pića u svetu napravljeno je u nadi da će to podići svest o tome da na planeti nema dovoljno vode za piće i da je neophodna tehnologije za prečišćavanje otpadnih voda koja bi ih pretvorila u onu koja će poteći vodovodom.

JEDETE SAMI ZA STOLOM? Stvar je OZBILJNA i evo zašto to više nikad nećete uraditi!

Prema tvrdnjama kreatora piva iz otpadnih voda, ideja je da se izbegnu predrasude, jer su mnogi i dalje skeptični kada je u pitanju prečišćena otpadna voda, uprkos savremenoj tehnologiji koja to čini savršeno.

Na aukciji čuveni MOTOR iz filma TERMINATOR, po ceni za padanje u NESVEST ! (FOTO) (VIDEO)

Voda koja je sastojak novog piva je sa lokacije za prečišćavanje otpadne vode koja je pod kontrolom Švedskog instituta za životnu sredinu i koristi niz brojnih mera za prečišćavanje. Nakon rigoroznih testova kvaliteta, voda je isporučena u pivaru, gde je, kako kažu, nakon četiri nedelje "pivo poput plzenskog" ugledalo svetlost dana.

Zdravica
Foto: Profimedia

Kris Turgeson iz švedske pivare je rekao da kompanija nije mogla da odoli izazovu kada se suočila sa predlogom Švedskog instituta za životnu sredinu. Prema njegovim rečima, bilo je prirodno probati pivo "Pu:rest", koje je kompanija opisala kao "organsko i kristalno čisto pivo".

SLATKE MUKE: Pronađite lizalicu među gomilom sladoleda! (FOTO)

U njegov kvalitet ljubitelji piva u Švedskoj moći će da se uvere već od jula. Reč je, doduše, o ograničenoj količini "Pu:resta", koji će moći da se kupi u lancu prodavnica alkoholnih pića "Sistembolaget" a "pivo iz kanalizacije" će moći da se proba i u pojedinim pabovima i na odabranim festivalima, poput onog "Ukus Stokholma".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd