fbpx
Skip to main content
Majkl Džekson

RAZOTKRIVENI MITOVI O MAJKLU DŽEKSONU: Da li ste živeli u zabludi?!

Foto: Profimedia
Umro je sa rupom umesto nosa?

Majkl Džekson je bio i uvek će ostati nepoznanica skoro svim svojim obožavaocima. To što nije otkrivao detalje o svom životu i to što neke svoje čudne postupke nije opravdao, upravo je ostavilo prostora da se o njemu pletu priče koje su poput mitskih. 

ZAR TOLIKA SUMA? Kišobran i ranac Dragane Mirković završili na AUKCIJI, evo KOLIKO koštaju!

ZAR TOLIKA SUMA? Kišobran i ranac Dragane Mirković završili na AUKCIJI, evo KOLIKO koštaju!

Vašington post je sastavio listu od pet najčešćih mitova o slavnom pevaču: 

Otac Majkla Džeksona ga je seksualno zlostavljao u detinjstvu

Džeksona svakako prati glas da je zlostavljao decu. Devedesetih godina platio je jednom dečaku 20 miliona dolara odštete za zlostavljanje, a na jednom suđenju 2009. godine proglašen je nevin. 

Biograf Rendi Taraboreli u svojoj knjizi iz 1991. godine "Majkl Džekson: Magija i ludilo" navodi kako su godinama kolali tračevi da je Džozef Džekson seksualno zlostavljao članove svoje porodice. La Toja Džekson, sestra Majkla Džeksona, iste godine je u memoarima napisala kako je otac zlostavljao nju i sestru Debi, da bi kasnije rekla kako to nije istina.

Majkl Džekson
Majkl Džekson
Foto: Profimedia

Majkl Džekson je kod Opre priznao kako se otac iživljavao nad njim, a Džozef Džekson je rekao:

- Nikoga nisam tukao, to se radi štapom. Ja sam kažnjavao kaišem! 

Što se seksualnog zlostavljanja tiče, nikad nije dokazano da je otac na taj način zlostavljao Majkla Džeksona!

ONO ŠTO NISTE ZNALI O SLONU: Prema feng šuiju, njegova figura donosi...

ONO ŠTO NISTE ZNALI O SLONU: Prema feng šuiju, njegova figura donosi...

Majkl Džekson je bio gej ili aseksualan

Majkl Džekson je tvrdio kako nije gej, ali mnogi biografi misle da nije bio iskren prema svojim obožavaocima. Oni koji su poznavali pevača navode kako je pevač u najmanju ruku bio biseksualan. 

Biograf Randal Sulivan navodi kako je Majkl Džekson bio pedesetogodišnjak koji nikad nije upražnjavao seks. Međutim ova tvrdnja pada u vodu jer su se brojne žene javljale sa svedočenjem kako su spavale sa Džeksonom.

Majkl Džekson
Foto: Profimedia
 

Majkl Džekson je želeo da bude belac

Popularnost Majkla Džeksona je godinama rasla, ali njegovi obožavaoci nisu mogli da ne primete da je iz godine u godinu pevač sve belji i belji. 

Mnogi su smatrali da pevač posvetljuje svoj ten svesno kako bi se dodvorio belim obožavaocima. Međutim, Majkl Džekson je tvrdio da to nije istina. U interviju 1993. godine kod Opre otkriva kako boluje od vitiliga, te kako se šminka kako bi boju izjednačio. 

- Ja sam Afroamerikanac i na ti sam ponosan. Ponosim se svojom rasom, u to nema sumnje - rekao je Majkl kod Opre u emisiji.

 Majk Džekson nije izmislio plesni pokret "moonwalk"

Kada je davne 1983. godine Majkl Džekson izveo famozni korak "moonwalk" svet je poludeo. Svi su rekli da ide mimo svih zakona fizike. Međutim, njegova sestra La Toja je rekla kako je Majkl ovaj pokret naučio od jednog plesača i da se taj pokret zvao "backslide".

mAJKL Džekson
Foto: Profimedia

Majkl Džekson je umro bez nosa

Kada je preminuo, časopis Roling Ston je objavio kako je "proteza koju je inače stavljao na svoj oštećen nos, nedostajala, te da je tu bila samo crna rupa i malo hrskavice."

Autopsija je pokazala da je Majkl Džekson tetovirao usne u crveno, skalp u crno kako bi se perike što bolje uklopile, te da je obrve isto tetovažama potamnio. 

Ista osoba koja je radila autopsiju navodi kako je mit o nedostatku nosa lažan.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd