Skip to main content
Dijana Kocić

Snimak naše blogerke oduševio je Srbiju: Više od STOTINU dece u Africi zapevalo je pesmu o drugarstvu na SRPSKOM jeziku

Foto: Instagram Printscreen/dijana.kocic
Svi kao jedan!

Često se kolokvijalno kaže da je onima koji su siromašni i nesrećni u životu samo malo potrebno da bi bili zadovoljni. Jedna Srpkinja je to imala prilike da vidi iz prve ruke tokom volontiranja u Tanzaniji. 

Naša blogerka, Dijana Kocić, trenutno je učiteljica deci iz Aruše, u Tanzaniji.

MALA DECA, VELIKI LJUDI: Srpkinja je u siromašnoj Africi shvatila da je ZA SREĆU potrebno JAKO MALO (FOTO)

MALA DECA, VELIKI LJUDI: Srpkinja je u siromašnoj Africi shvatila da je ZA SREĆU potrebno JAKO MALO (FOTO)

Za one koji ne znaju, Dijana je ostavila sve svoje obaveze u Srbiji i rešila da pomaže klincima u Africi, tako što je skupljala novac kako bi im izgradila učionicu i obezbedila sav potrebni materijal za školovanje (više o tome možete pročitati ovde).

Blogerka putem društvenih mreža svakodnevno deli iskustva iz Tanzanije - kako napreduje gradnja, gde traži potrebne materijale, pa čak i to koliko puta su pokušali da je nasamare i prevare.

Uslovi u kojima ona živi, daleko su od savršenog, ali ona ističe da ništa od toga za nju ne predstavlja problem.

Dijana je ovog puta podelila nešto što je oduševilo celu Srbiju - snimak u kome preko stotinu dece iz Aruše u glas peva pesmu o drugarstvu i to na SRPSKOM JEZIKU.

- Svi treba da znaju šta drugarstvo znači. Ono kad srce vrišti, a ne može da plače na sred časa dok moji sedmaci pevaju pesmu o drugarstvu. Kada bi Dragan Laković znao da će više od 100 đaka u Tanzaniji za dva dana pevati na srpskom njegovu pesmicu, šta li bi rekao? Da li bi verovao? Danas smo vežbali tek sat vremena. Sutra nas čeka novi dan. A ja sam morala da podelim i ovde sa vama ovu ljubav - napisala je ona, a snimak je masovno počeo da se deli putem Instagrama i Fejsbuka.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd