Skip to main content
Ajnštajn

NAKON VIŠE OD POLA VEKA OTKRIVENO! Evo kako je nastala čuvena fotka na kojoj se Ajnštajn plazi

youtubeprintscreen/Marshall Poe
Smehotresno!

Kada ukucate ime slavnog fizičara Alberta Ajnštajna na Google pretreživaču, sigurni smo da ćete ugledati fotografiju na kojoj sedokosi genijalac plazi jezik. Ako ste pomislili da je u pitanju neka foto-montaža koja kruži internetom, prevarili ste se. Slika je zaista autentična. A evo i kako je nastala.

Davne 1951.godine, 14. marta, Albertovi prijatelji i kolege su mu priredili zabavu povodom njegovog 72. rođendana. Te večeri, u Prinston klubu, osim mnogobrojnih gostiju, pristigao je i veliki  broj fotografa i medija. Vidno umoran, fizičar je ipak revnosno nastavio da pozira foto-reporterima. Na kraju večeri, jedan prijatelj se ponudio da Ajnštajna poveze kući. I taman kad je fizičar ulazio u automobil, fotograf je uzviknuo: „Može li još jedna fotografija?“

RAZNEŽIĆETE SE: Preslatka životinjska prijateljstva (VIDEO)

RAZNEŽIĆETE SE: Preslatka životinjska prijateljstva (VIDEO)

Fotograf Art Sas tvrdio je da je u tom trenutku Albert isplazio jezik i da je on taj trenutak ovekovečio svojim foto-aparatom. I baš tada, nastala je ova legendarna fotografija koja se i sama svidela velikom naučniku. Kasnije je Albert Ajnštajn od fotografa naručio još devet takvih fotografija, a neke od njih je iskoristio za slanje čestitki.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd