fbpx
Skip to main content
bol u leđima

Ovo su SIMPTOMI DA SE U VAŠEM TELU RAZVIJA BOLEST BUBREGA - Ako ovo primetite odmah doktoru!

Foto: Profimedia
Koji su to simptomi koji nagoveštavaju da nešto nije u redu?

Posebno je bitno voditi brigu o svojim bubrezima kako starite. Dokazano je da je u starijem dobu zdravlje bubrega ključno i za zdravlje kostiju jer bubrezi filtriraju toksine koji zbog kojih kosti, kako starimo, slabe. Ali, osim zdravlja kostiju u starijoj životnoj dobi, bubrezi su ključni za kompletno ljudsko zdravlje stoga je briga o njima - nužna! Koji su to simptomi koji nagoveštavaju da nešto nije u redu?

1. Otečeni zglobovi, stopala, lice

Nakupljanje tečnosti u organizmu jasan je pokazatelj da nešto nije u redu s vašim bubrezima budući da su oni glavni filtratori tečnosti koja se nalazi u organizmu. Oticanje nekih delova vašeg tela (zglobova, stopala, ruku, lica i sl.) može ukazivati na probleme sa bubrezima.

2. Promene u urinu

Trebali biste primetiti promene u svom urinu vezane za učestalost uriniranja, boju i sl. Proizvodnja urina jedna je od glavnih zadataka bubrega, zato je posve logično da promene u urinu ukazuju na promene u bubrezima. Neke od promena koje možete primetiti, a koje signaliziraju na moguće probleme, su:

urin
Foto: Profimedia

3. Mučnina i povraćanje

Posve je razumljivo da osećate mučninu jer ona ukazuje na to da bubrezi ne izbacuju sve štetne stvari iz organizma kako bi inače trebali. Tada vaše telo pronalazi načine da izbaci toksine i to često - povraćanjem.

4. Osećajte preteran umor

Svakom se dogodi dan da je umoran, neraspoložen i sl. uprkos dovoljnoj količini sna. Međutim, umor nekad može biti uzrokovan nedostatkom eritropoetina, hormona koji se luči u bubrezima. Stoga, ukoliko imate manjak ovoga hormona, češće i intenzivnije ćete biti umorni, a i to će biti pokazatelj da nešto s vašim bubrezima nije u redu.

Više ne morate da BROJITE KALORIJE: 3 ideje za BRZ I UKUSAN OBROK (RECEPTI)

Više ne morate da BROJITE KALORIJE: 3 ideje za BRZ I UKUSAN OBROK (RECEPTI)

Imaš suvu kosu, a masno teme? Evo najjednostavnijeg rešenja!

Imaš suvu kosu, a masno teme? Evo najjednostavnijeg rešenja!

DOMAĆI SIRUP OD BELOG LUKA pobeđuje i najjače infekcije - Sastojke sigurno imaš kod kuće (RECEPT)

DOMAĆI SIRUP OD BELOG LUKA pobeđuje i najjače infekcije - Sastojke sigurno imaš kod kuće (RECEPT)

5. Anemija

I anemija je povezana s nedostakom eritropoetina budući da je taj hormon ključan za proizvodnju crvenih krvnih stanica. Stoga, ukoliko ste anemični, utoliko prekontrolišite i zdravlje svojih bubrega.

Očistite bubrege i sprečite nastanak kamenca prirodnim putem!

6. Svrbljivi osipi

Kada štetne tvari kroz urin ne izbacuju onako kako bi trebale i kada se zadržavaju u organizmu, to može rezultirati promenama koje će biti vidljive i na površini vaše kože. Stoga, čak i ova pojava za koju često misli kako će proći sama od sebe može biti jedan od prvih znakova za uzbunu kada je u pitanju zdravlje vaših bubrega.

vrat
Foto: Profimedia/ilustracija

7. Loš ukus u ustima

Ako vaši bubrezi ne filtriraju i ne uklanjaju toksine, oni se onda akumiliraju u vašem telu. To može uzrokovati ukus metala u vašim ustima, kao i loš zadah. Isto tako, može vam se dogoditi da vam dobro poznata hrana više nema isti ukus. Sve to utiče i na vaš apetit pa je moguće izgubiti i nekoliko kilograma.

Znate li što vaši organi vole i kako ih potaknuti da se pročiste?

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd