fbpx
Skip to main content
koža

ALARM ZA UZBUNU! Prvi ZNACI STARENJA kože, ukoliko ovo primetiš, menjaj način na koji se NEGUJEŠ

Foto: Profimedia
Obrati pažnju.

Nega kože je suština dobrog izgleda na duže staze. Ukoliko želite da izgledate dobro za deset i više godina, počnite već sada da negujete, svoju kožu. Ukoliko osećate neke od simptoma koji se navode u nastavku teksta, to je alarm za uzbunu i znak da morate više da se posvetite upravo ovom segmentu nege i očuvanja mladolikog izbgleda. 

ČISTI ZUBE, DESNI I KOŽU, UKLANJA ZADAH! Ova biljka SMATRA se NAJZDRAVIJOM, totalno detoksikuje organizam

ČISTI ZUBE, DESNI I KOŽU, UKLANJA ZADAH! Ova biljka SMATRA se NAJZDRAVIJOM, totalno detoksikuje organizam

POPRAVILA VIŠEMESEČNI KVAR! Sipala je ovo u odvod lavaboa, cevi se ovako čiste, MAJSTOR ti NE TREBA!

POPRAVILA VIŠEMESEČNI KVAR! Sipala je ovo u odvod lavaboa, cevi se ovako čiste, MAJSTOR ti NE TREBA!

Koža je suva i svrbi

Sa godinama proizvodnja sebuma opada, što može da bude posledica izlaganja kože suncu, spoljašnjih faktora ili hrane koju unosimo. Veliki krivac za to je i smanjena proizvodnja ženskih hormona u menopauzi. Da biste sprečili suvoću, svrab i ljuspanje, laganu hidratantnu kremu zamenite jačom, sa ceramidima koji pomažu koži da ojača zaštitnu barijeru, umiruju je i hidriraju.

Vidljivi su popucali kapilari

Modrice i popucali kapilari vezuju se za starenje, odnosno tanjenje kože i izlaganje suncu. Nekad se javljaju i zbog lekova. Preparati sa vitaminom C i citrusnim bioflavonoidima mogu da pomognu u ovom slučaju, a kao biljni lekovi potpuno su prirodni.

koža
Foto: Profimedia

Iskaču staračke pege

Možete da ih sprečite izbegavanjem ili zaštitom od sunčevog zračenja. Ako ste ih već dobili, mogu da pomognu preparati sa retinolom ili tretmani koji koriste svetlo, poput IPL tretmana.

Bore su sve izraženije

Za ovaj problem svakodnevno koristite kreme sa UV faktorom, retinolom i proizvode sa antioksidansima. Za sve ostale preparate najbolje je da se konsultujete sa dermatologom da ne biste upali u zamku reklama i koristili proizvode koji nisu za vas, ili sami pravili kombinacije proizvoda koje mogu da imaju i kontraefekat.

Sumnjive promene su češće

Većina karcinoma koji se javljaju na koži posledica su preteranog izlaganja suncu. Naravno, ima i izuzetaka, ali generalno – što ste stariji, to znači da ste više vremena proveli na suncu, pa su i karcinomi kože češći. Zato je važno da se za sve promene na koži obratite dermatologu, a da jednom godišnje idete na preventivne preglede.

Ne štitite kožu od sunca

Većina problema na koži nastaje zato što je neredovno štitite od sunca kad ste napolju. Dok se na moru ili bazenu, podrazumeva se zaštita kože od štetnih UV zraka, a nekako se zaboravlja da i u svakodnevnom životu kožu treba čuvati. Izbegavajte koliko je moguće sunčanje od 10 do 15 h, nosite odeću koja štiti telo od sunca i koristite kreme sa UV faktorom.

žena
žena
Foto: Profimedia

Izaberite pravu kremu

Potražite kremu koja odgovara vašem stanju kože i koja sadrži zaštitni faktor 30 ili viši. Što pre počnete da je koristite, odložićete oštećenja koja sunce izaziva na koži.

Hidrirajte kožu redovno

Svaki dan nanosite bogatu hidratantnu kremu. Redovno koristite preparat sa retinoidom ili retinolom, možete svake večeri ili svako drugo veče ako vam je koža osetljiva.

Pravilno se hranite

Unosite zdravu hranu bogatu antioksidansima poput svežeg voća, povrća, orašastih plodova i mahunarki i ne zaboravite puno vode. Ono što unosite u organizam korisno je i za vaše opšte zdravlje i za negu kože.

 

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd