fbpx
Skip to main content
devojka

Budite se NADUTOG LICA I PODOČNJAKA? Ovo su trikovi da se BRZO i efikasno rešite otečenosti

Foto: Profimedia
Noćna mora svih žena

Ako ste primetili da se već danima ili nedeljama budite nadutog lica i sa tamnim kesicama ispod očiju, ono što prvo treba da proverite je vaše zdravlje, tačnije rad štitne žlezde.

Upravo to znaju često biti simptomi problema sa radom štitnjače, ali su nekad samo ukazatelji lošije cirkulacije.

DOMAĆICE OTKRILE KAKO NAJBRŽE SPREMITI ZIMNICU: Ovo su 3 trika koja će vam uštediti vreme i živce

DOMAĆICE OTKRILE KAKO NAJBRŽE SPREMITI ZIMNICU: Ovo su 3 trika koja će vam uštediti vreme i živce

LIDIJA VUKIĆEVIĆ MAMI UZDAHE U ŠESTOJ DECENIJI: Sada je otkrila kako izgleda njen VEGE OBROK (FOTO)

LIDIJA VUKIĆEVIĆ MAMI UZDAHE U ŠESTOJ DECENIJI: Sada je otkrila kako izgleda njen VEGE OBROK (FOTO)

Problem otečenog lica se najčešće javlja u grejnoj sezoni zbog usporene cirkulacije usled visokih temperatura u sobama u kojim spavamo koja utiče na pojačano skupljanje vode ćelijama.

Da ne biste preplašile kolege na poslu pogledajte koji su to trikovi za brzo uklanjanje podočnjaka i naduvenosti lica.

lice
Foto: Profimedia

1. Korektor

Korektor je najbrži način da sakrijete tamne podočnjake. Korektor neće rešiti problem, ali će bar prikriti tragove loše prospavane noći. Koristite one tečne teksture jer su laganiji i koža će ih lakpe upiti. Korektor uvek tapkajte oko očiju, nikada ne razmazujte jer će boja tako ući u pore i bore i učiniti ih vidljivijim - što sigurno nije vaš cilj.

2. Kockice leda

Da biste suzile kapilare koji čine da ispod očiju imate tamne krugove, ali i da bi smanjile nadutost ispod očiju stavite par kockica leda u krpu i nežno tapkajte predeo oko očiju. 

3. Kesice zelenog čaja

Još bolja varijanta od leda jeste da ubacite dve upotrebljene kesice zelenog čaja u frižider na 10ak minuta, a zatim ih stavite preko očiju i držite 10-15 minuta. Ovo će sasvim sigurno smanjiti nadutost i otečenost.

4. Kriške krastavca

Ovo je definitivno najstarija metoda za uklanjanje podočnjaka. Koristile su je i naše bake - Hladne kriške krastavaca prislonjene na podočnjake će sasvim sigurno suziti kapilare i smanjiti nadutost, ali samo kratkotrajno. 

podočnjaci
Foto: Profimedia

5. Voda

Jedan od uzroka nastanka naduvesnoti podočnjaka jeste dehidriranost ćelija regije koja dovodi da nakupljanja soli. Ako ste prethodni dan jele izrazito slanu hranu, sasvim sigurno ćete ujutru imati problem sa naduvenošću. Zato, čim se probudite popijte čašu vode i nastavite da konzumirate zdrave tečnosti tokom celog jutra.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd