Skip to main content
vrtić

"HTELA SAM DA UMREM OD STIDA" Otišla sam po sina u vrtić, a vaspitačica mi je pokazala kako me je nacrtao

Foto: Profimedia
Došla sam da pokupim dete iz vrtića kad sam videla da su tog dana crtali mame. Pogledala sam kako je sin mene nacrtao i užasnula sam se!

Vendi Kendliš iz Kanbere, mama četvoro dece, danas je inspiracija mnogima na Instagramu da počnu da se hrane zdravo i vežbaju, ali nije oduvek tako živela - i njoj samoj trebala je motivacija, a kaže da ju je dobila kada je videla kako je vidi njen sin.

crtež
crtež
Foto: Instagram printscreen/miss_wendy_fitness

- Stvarno nisam morala ni da pitam vaspitačicu koji je crtež nacrtao moj sin. Prosto sam znala da je ta debela figura zapravo moj lik. Bio mi je to šamar koji mi je trebao da se trgnem. Nacrtao me je sa mojim tadašnjim ogromnim stomakom, a uz to je dodao: "U redu je biti debeo" - kaže Vendi koja dodaje da je htela da "umre od stida" u tom trenutku.

Tada je, kaže, prvi put sebe zapitala kakav primer daje deci.

- Kad sam bila tinejdžerka, strogo sam vodila računa o ishrani i izbegavala sam masnu hranu i ugljene hidrate. Međutim, na kraju sam upala u te faze prejedanja, pa sam u kasnijim godinama počela da preterujem sa alkoholom i kilogrami su se gomilali. Zdravu ishranu sam smatrala za kaznu, a tešila sam se nezdravom hranom. Nisam ni razmišljala o tome kako to utiče na moje zdravlje, i mentalno i fizičko. Jela sam za dvoje otkad sam se prvi put porodila, a rodila sam četvoro dece - kaže Vendi.

Taj crtež nastao je pre tri godine - Vendi je krenula da trenira u lokalnoj teretani uz nadzor trenera i sa 40 godina je, kaže, otkrila ljubav prema dizanju tegova. Do kraja te godine, toliko se transformisala da se prijavila na World Beauty Fitness & Fashion u Sidneju. U pitanju je fitnes takmičenje za sve koji su u procesu transformacije.

Nastavila je da trenira, a danas je fitnes influenserka koja na Instagramu ohrabruje druge da pređu na zdraviji stil života.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd