Skip to main content
Žena

NAJVEĆI STRAHOVI TRUDNICA: Od gubitka bebe do (ne)pravilne ishrane!

Foto: Instagram printscreen/woman__revolution
Devet meseci nije malo.

Ne hranim se zdravo i plašim se da to može da naškodi mojoj bebi 

Buduće majke danas su u velikom strahu i pod ogromnim pritiskom zbog opterećenosti zdravom ishranom u trudnoći. 

Tokom prve posete ginekologu trebalo bi da se informišete o nekim osnovnim namirnicama koje bi trebalo da izbegavate dok ste u drugom stanju i da vam preporuči vitamine koje bi trebalo da pijete. 

Svakako se ne treba opterećivati, jer nemoguće je da svako pravilo u potpunosti ispoštujete i da se kad god poželite nešto da jedete pitate da li ovo smem da pojedem. Ipak potrudite se da smanjite unos kafe i prestanete da konzumirate alkohol i cigarete. 

Pametno na mamu, lepo... isto na mamu: Ove osobine dete isključivo nasleđuje od tate

Ne znam kako ću preživeti porođaj 

Kada vam se približi termin porođaja pokušajte da svaki dan organizujete tako da što manje imate vremena da razmišljate o pitanjima o porođaju koja vas muče i brinu. Dekorišite sobu za bebu, razmišljajte o imenu, družite se sa prijateljicama i rodbinom, čitajte knjige... 

Ukoliko ste osoba koja se više unervozi što više saznaje informacija o porođaju, porazgovarajte sa svojim lekarom, koji će vas umiriti i dati vam najbolje informacije. Izbegavajte da razgovarate ili da čitate o negativnim iskustvima sa porođaja, jer će vas to samo dodatno uplašiti. 

Mia bila na trudničkom pregledu, pa pokazala svoj stomačić! (FOTO)

LOTUS POROĐAJ: Ne seku bebama pupčanu vrpcu, a evo kako to utiče na njih!

Nikada neću vratiti staru kilažu 

Svaka trudnica se brine da li će uspeti da se vrati na staru kilažu nakon porođaja i čini im se da je to jednostavno nemoguće. 

Zapamtite da nema potrebe da jedete za dvoje tokom trudnoće i da bi idealno bilo kada biste se ugojili između 11 i 16 kg, jer istraživanja pokazuju da su žene koje su se u ovim okvirima ugojile, najlakše vratile staru kilažu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd