fbpx
Skip to main content
bojan-grujic,-mia-borisavljevic

"Premestili bismo dete u drugu državu ako treba!" Mia Borisavljević PROGOVORILA o vršnjačkom NASILJU!

Foto: Srbija Danas
Ovako bi postupili ona i njen suprug da se njihovo dete nađe u ovoj situaciji!

Svakoga dana svedočimo vršnjačkom nasilju, među decom školskog uzrasta. Javnost je nemoćna, a mnogi se pitaju kako da se ovome stane na put, budući da su u pitanju deca, zbog čega je situacija još komplikovanjija. 

Proteklih dana javnost je uznemirena zbog brutalnih slučajeva vršnjačkog nasilja, a posebno su zabrinuti roditelji i to zbog straha da bi ovako nešto moglo da se desi i njihovom detetu.

mia-borisavljevic
Srbija Danas / Jelena Obradović

Povodom ovog slučaja oglasile su se brojne poznate ličnosti, a neke od njih su podelele svoja iskustva sa vršnjacima tokom školovanja, kao i načine na koje vaspitavaju decu.

PORODILA SE PEVAČICA KOJA NAS JE PREDSTAVLJALA NA EVROVIZIJI: Danas je dobila sina (FOTO)

PORODILA SE PEVAČICA KOJA NAS JE PREDSTAVLJALA NA EVROVIZIJI: Danas je dobila sina (FOTO)

Pevačica Mia Borisavljević je nedavno postala majka, a kada smo je kontaktirali, kako bismo sa njom razgovarali o ovom društvenom problemu rekla nam je da su ona i njen suprug, već razgovarali o tome kako bi postupili u slučaju da se ovako nešto dogodi njihovom detetu.

- U svakom slučaju bih zaštitila svoje dete, premestila bih dete u drugu školu, u drugu državu, ako treba. Teško je se uopšte izboriti sa takvim stvarima. Sve ovo što se događa, ne rešava se na pravi način, sve ide u pogrešnom smeru - kaže Mia Borisavljević.

Prema njenim rečima vršnjačkog nasilja je uvek bilo, ali nije bilo telefona da se tako nešto zabeleži. 

POPULARNA PEVAČICA ODVELA DESETOMESEČNU BEBU NA MALDIVE: Evo detalja sa odmora

POPULARNA PEVAČICA ODVELA DESETOMESEČNU BEBU NA MALDIVE: Evo detalja sa odmora

- Uvek je postojalo vršnjačko nasilje, ali nije bilo telefona da se sve to vidi i prenosi. Naravno, drugi problem je porodica i dete koje je nasilno, nasilje vidi u porodici svakoga dana. Nedostatak komunikacije, brige i pogrešno vaspitanje, upravo dovode do ovoga - rekla je pevačica.

Edukacija deteta i sticanje emocionalne inteligencije počinje iz porodice. 

PRINCEZA ŠARLOT KRENULA U ŠKOLU SA ČETIRI GODINE: Već su joj dali OVAJ NADIMAK koji joj ODLIČNO PRISTAJE

PRINCEZA ŠARLOT KRENULA U ŠKOLU SA ČETIRI GODINE: Već su joj dali OVAJ NADIMAK koji joj ODLIČNO PRISTAJE

- Nije lako ni roditeljima zlostavljanog deteta, ali ni onima čije je dete zlostavljač. Ja bih odmah otišla kod roditelja tog deteta da sa njima rešim problem. Ipak, sve je to subjektivno i problem treba rešavati na globalnom nivou, ali sve započeti od vaspitanja u porodici. Takvoj deci nije mesto sa ostalom decom koja nisu problematična i sa njima treba posebno raditi kako bi se to rešilo - rekla je Mia Borisavljević.

Da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje rastućeg problema vršnjačkog nasilja, saglasni su svi kojom se ovom temom bave. Iz Udruženja "Drug nije meta" jedinog u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja kažu da su slučajevi znak da je poslednji trenutak da se trgnemo.

Udruženje Drug nije meta
Foto: Drugnijemeta.rs

 

Pročitajte i:

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd