Skip to main content
beba

Stižu paklene vrućine - evo da li smete bebi da dajete SLADOLED kako bi se rashladila!

Foto: Profimedia
Postoji jedna caka...

Sladoled je jedna od omiljenih letnjih poslastica i vaša beba sigurno će se oduševiti i pružati ruke, kada vidi vas kako uživate u šarenom slatkišu. Takođe, neki roditelji smatraju da je sladoled odlično 'pomagalo' za tople bebine desni kada joj niču zubići. Međutim, da li je sladoled uvek dobar izbor?

NAUKA DOKAZALA: MAŽENJE beba pomaže u razvoju njihovog MOZGA!

NAUKA DOKAZALA: MAŽENJE beba pomaže u razvoju njihovog MOZGA!

Univerzalno pravilo je da, bilo šta što je upakovano i napravljeno u fabrici, odnosno procesuirano, nije nešto što želite da date vašoj bebi. Što proizvod ima više šećera, soli ili masti, više je rangiran na listi naminica koje treba izbegavati. Postoji opasnost da kupovni sladoled sadrži mnogo naminica koje nisu namenjene bebama, kao što su, na primer, visokofruktozni kukuruzni sirupi.

Karleuša objavila slike sa Duškom i decom, ali OVO su svi primetili - ipak POSTOJE PROBLEMI?! (FOTO)

Karleuša objavila slike sa Duškom i decom, ali OVO su svi primetili - ipak POSTOJE PROBLEMI?! (FOTO)

Koliko šećera dnevno smeju da jedu deca do četvrte godine?

beba
beba
Foto: Profimedia

Pored opasnosti od prekomerne doze šećera, koja nije poželjna ni za odrasle, druga stvar koja može da škodi bebi je temperatura sladoleda - koja je - prehladna.

Prikazano na primeru: majčino mleko je temperature oko 37 stepeni celzijusa, i to je temperatura koju treba da imaju i adaptirano mleko kada ga pravite, kao i kašice kada beba počne da jede. Dakle, bebin organizam napravljen je tako da vari toplu hranu, pa ledeni sladoled može biti preveliki šok za njen organizam.

Ali ono što je dobra stvar - uvek možete sladoled da napravite kod kuće i izbegnete sve neželjene sastojke i temperaturu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd