fbpx
Skip to main content
raskid

POSLUŠAJ OVE SAVETE: Kako se ponašati nakon RASKIDA?

Foto: Profimedia
Šta god ti rekli, šta god čula, istina je neminovna - raskidi su teški!

Pre svega, daj sebi malo vremena da se oporaviš. Ali koliko? Stručnjaci tvrde da normalan prelazni period traje šest do osamnaest meseci. Ukoliko bol traje mnogo duže, trebalo bi da potražiš stručnu pomoć. U međuvremenu, zaslužuješ da se malo trgneš.

raskid
Foto: Profimedia

Da li ste znali da postoji 7 vrsta poljubaca? Jedan je definitivno SVIMA omiljen!

Ako si ostavljena, imaš pravo da...

…budeš ostavljena oči u oči – nikako preko telefona, društvenih mreža ili poruke.

…ugađaš sebi! Kreni na jogu. Uradi manikir. Idi u dugu šetnju. Isprobaj sve moguće i nemoguće ukuse čokolade. Apsolutno sve što će te dovesti do duševnog mira i što će ti dati malo oduška.

…apsolutno ignoriši sve gluposti koje ti govori. ’’Nikad te nisam ni voleo…’’ i slične. Posle nekoliko godina provedenih zajedno i nekoliko ponuda za brak? Dobar pokušaj.

Plač
Foto: Profimedia

…iskoristi sve načine da ga preboliš. Ako to znači da baciš sve poklone koje si dobila od njega i obrišeš sve zajedničke fotografije, neka bude tako.

…otpiši ideju poput ’’Hajde da ostanemo prijatelji’’, jer one služe samo da on umiri svoj osećaj krivice, a nimalo da doprinese tvojoj sreći.

PROCENI SAMA: Da li je tvoj partner dečak ili muškarac?

…ga izbegavaš dok ga potpuno ne preboliš. Ali kada to postigneš, imaš pravo da se svuda pojavljuješ privlačna do apsurda.

…pričekaj pre nego što ’’ponovo kreneš u akciju’’. Možda ćeš doći u iskušenje da pokreneš misli novom vezom, ali sačekaj dok ne budeš potpuno spremna.

Odbijanje
Foto: Profimedia

Ako ti ostavljaš, imaš pravo da...

…ga ležerno iznerviraš samo da bi pojednostavila stvari ili da bi se ti osećala bolje. Treba ti tekst? Možeš reći prosto ’’Shvatila sam da nisam spremna za vezu kakvu ti želiš’’.

… odbijaš da budeš njegov psihoterapeut. Reci mu šta nije bilo u redu, a ostalo prepusti plaćenom stručnjaku.

… postavi granice. Ništa mu ne duguješ. Blokiraj elektronsku poštu od njega (kao i poruke i pozive) ako odbija da shvati tvoje znake.… promeni mišljenje o stvarima koje si ranije smatrala svetim. Sada možeš priznati da je njegov osećaj za stil sumnjiv, iako si ga ranije branila. Tvoji prijatelji će odahnuti kada čuju da ti se nikada nisu sviđale njegove pantalone.

… stavi svoju sreću na prvo mesto!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
18 Beograd