fbpx
Skip to main content
Devojku boli vagina

HIMEN NE PUCA POSLE PRVOG S*KSA: Lekari otkrili šta se zapravo dešava!

Foto: Profimedia
Nema razlike između himena device i devojke koja je seksualno aktivna.

Ceo život nam govore da je himen tanak sloj kože koji prekriva vaginalni otvor i da pukne prilikom prvog seksualnog odnosa. Sad na to zaboravite. Nemoguće je znati da li je devojka imala prvi seks gledajući u njen himen.

"Himen ne puca posle prvog seksa. Posmatranjem himena ne možete dokazati da je neko imao vaginalni seks ili bilo šta drugo o njegovoj seksualnoj prošlosti. Himen svake žene izgleda drugačije. Ni najiskusniji lekari ne umeju da razlikuju himen device i onaj kod žene koja nije devica", rekla je Rouz Olson, autorka teksta o "testiranju nevinosti" koji je objavljen u žurnalu "Reproductive Health".

ON IMA PROBLEMA U SE*SU? Možda je njegova MAMA kriva za to!

devojka
Foto: Profimedia

Baš kao i vagina, i himeni imaju različite oblike i veličine.

Neke žene su rođene i bez himena, a veličina rupe u centru himena dosta varira, ali nema veze sa tim da li je bilo seksa ili nije. 

Imaš novog dečka? Evo znakova koji OTKRIVAJU da li i dalje voli bivšu!

Jedina stvar koja se zaista promeni sa regularnom penetracijom jeste da himen postane fleksibilniji. Bol prilikom prvog seksualnog odnosa ima veze sa rastezanjem himena, a ne s njegovim pucanjem. I još jedna stvar o kojoj nismo imali pojma. Ako himen pukne tokom penetracije, ne znači da će tako ostati zauvek - zaceliće.

"Mnogobrojna istraživanja su pokazala da himen zaceljuje brzo i nema dokaza o prvobitnoj traumi. Većina povreda zaceljuje tako dobro da je posle nekoliko dana ili nedelja nemoguće reći da li je himen bio ili nije bio povređen", navodi Olsen. 

par se ljubi
Foto: Profimedia

Zato je nemoguće reći da li je himen pukao ili nije, jer kroz neko vreme je ponovo tu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd